Barska policija uhapsila dvije osobe zbog teških krađa na štetu Hrama i crkve

pare hrama

Barska policije je preduzela niz intenzivnih akivnosti na rasvjetljavanju teške krađe izvršene na štetu Sabornog Hrama Svetog Jovana Vladimira u Baru koje su rezultirale identifikovanjem počinilaca ovog djela.

Takođe rasvijetljena je i teška krađa izvršena na štetu crkve Svete Trojice u Virpazaru.

Policija je jutros u ranim jutarnjim časovima lišila slobode T.P. (40) i V.G. (38) držvljane Republike Sjeverne Makedonije zbog sumnje da su izvršili dva krivična djela teška krađa.

Oni su, kako se sumnja, krivično djelo na štetu Sabornog Hrama Svetog Jovana Vladimira izvršili u noći između 22. i 23. maja na način što je T.P. podesnim sredstvom provalo vrata Hrama odakle su on i V.G. otuđili oko 15.000 eura, veći broj srebrnih lanaca i privezaka, dvije krune za vjenčanja i zlatno – srebrnu panagiju sa natpisom na poleđini, tablet.

Kriminalističkom obradom je utvrđeno da su se T.P.i V.G. udaljili do iznajmljenog apartmana u Dobrim Vodama.

Sumnja se da su T.P. i V.G. 26. maja došli u selu Jasen - Crmnica, gdje je T.P. sa namjerom sticanja protivpravne imovinske koristi sa prozora crkve Svete Trojice uzeo ključ i iz unutrašnjosti crkve otuđio novac u iznosu od oko 200 dolara i oko 60 eura.

Pripadnici Centra bezbjednosti Bar su pretesom apartmana u kojem su bili smješteni pronašli otuđene stvari i i one će biti vraćeni oštećenima.

Policija je pretresom pronašla novac u iznosu od 15.000 eura, dio predmeta otuđenih iz Hrama i crkve veću količina cigareta, mobilnih telefona i lap top koji potiču iz drugih krivičnih djela izvršenih kako se sumnje počinjenih na teritoriji Bara, Herceg Novog i Republike Hrvatske.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su osumnjičena lica imala namjeru da izvrše danas još jedan imovinski delikt na štetu Manastira Ostrog.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar