Info iz Barske plovidbe AD

barska zgrada

Barska Plovidba AD je i ove godine potpisala Ugovor o saradnji sa kompanijom Jadrolinija iz Rijeke.

Saradnja datira jos od 2017 g. kada je potpisan prvi Ugovor i uspješno traje i realizuje godinu za godinom.

Putovanja će se odvijati jednom sedmično I to utorkom iz Barija u 21h i srijedom iz Bara, takodje u 21h.
Za nama imamo prethodnu godinu koja je bila pod uticajem pandemije. Ova godina čini se nešto povoljnijom, ali ne i najpovoljnijom. tako da po parametrima koji su nama dostupni uvidjamo da ce ista biti nešto bolja od prethodne ali ne, naravno, i ravna parametrima iz 2019 g.

Prema procjenama Svjetske turističke organizacije aktivnosti medjunarodnog turizma u 2020 g. opale su za 72% u odnosu na 2019 g. Medjunarodni turizam iz 2020 g. bio je na nivou turizma iz 1989 g.Nerealno je očekivati brzi oporavak turizma i povratak na brojke iz 2019 g., posebno jer pandemija ne jenjava na globalnom nivou, nego je moguće analizirati trenutne turističke tokove i prilagoditi se situaciji koliko i ukoliko je to moguće. Putovati, naravno nije nemoguće, ali jeste dosta otežano.

DU jutros

Barijere se odnose na PCR testove, antigenske testove,kao i administrativne barijere.Građani CG i zemalja  iz okruženja u ovom momentu ne mogu putovati turistički vec za to mora postojati validan razlog, da i su to studije, zdravstveni razlozi, posao, neka hitnost u postupanju itd. Svaki putnik dužan je da se registruje na platformi Evropske unije, popuni upitnik i time dobija QR Code koji će mu služiti za prelazak granice. Registracija je obavezna ali ukoliko putnik iz nekih opravdanih razloga se nije mogao registrovati, on će kao alternativu ispuniti self declaration form koji se moze downloadovati sa platforme EU, sa našeg sajta www.montenegroline.net ili isti preuzeti lično na šalteru Agencije.

feri gat
Na prvom putovanju prevezeno je: 42 putnika, 9 kamiona, 15 automobila, 1 prikolica za čamac, 1 motor i 1 kamper.
Barska Plovidba AD se raduje ponovnom uspostvaljanju linije i nadamo se uskoro nekom povoljnijem vremenu za putovanja, saopšteno je Barske plovidbe.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar