Opština Bar dodijelila sredstva za podršku ženskom preduzetništvu za 13 biznis ideja

optina AVI SO

Opština Bar dodijelila je sredstva za žensko preduzetništvo za čak 13 biznis planova, što je do sada najveći broj podržanih projekata na ovom konkursu.

Komisija za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu za 2021. godinu, donijela je odluku kojom se dodjeljuju budžetska sredstva za 13 prvorangiranih biznis planova u ukupnom iznosu od 35.000,00 eura. Na konkursu koji je bio otvoren 30 dana, od 2. aprila do 3. maja, prijavilo se 19 kandidatkinja, odnosno pravnih lica na čijem čelu su žene, s sredstva se dodjeljuju u svrhu subvencionisanja opravdanih troškova.
Prvo mjesto na konkursu dobila je biznis ideja preduzetnice Bojane Masoničić. Ona je predstavila biznis plan “Modni atelje – izrada ručno rađenih haljina i drugih odjevnih komada”. Biznis plan doo. “Adria Raisen” sa idejom transformacije teretnog vozila u putničko drugorangirani je na konkursu, dok je treće mjesto zauzela mlada preduzetnica Ajla Jadedić koja planira da pokrene sopstveni biznis “A&E nekretnine” u Baru. Svi biznis planovi dobili su finansijsku podršku od po 3.000 eura. Biznis plan Rahime Kuč pod nazivom “Antivaris canvas design” podržan je sa istim iznosom sredstava.
Osim toga, podršku od po 3.000 eura za realizaciju svoje biznis ideje na konkursu za žensko preduzetništvo dobile su Stana Ivanović koja planira da započne posao uzgoja i proizvodnje prepelica, zatim Maja Ratknić sa projektom “Microblanding tehnika”, Tanja Durović I njena idej biznisa pod nazivom “Beauty by Tanja” kao i firma OSA “Art dental” čiji je cilj nabavka stomatološke stolice za potrebe svakodnevnog obavljanja stomatološke prakse
Doo “Impuls estetik studio” predstavio je biznis plan “ND YAG Q switch tehnology – laser centar“ za koji je dodijeljen iznos od 2.200 eura, dok su ista sredstva dodijeljena i za PZU Opšta stomatološka ambulanta “Centro medico” za opremanje istoimene stomatološke ordinacije.
Podršku za razvoj i realizaciju biznis ideja na ovom konkursu u istom iznosu, od 2.200 eura, ostvarile su još tri preduzetnice i to Milica Đurašković sa biznis idejom “Praćenje svjetskih trendova kozmetičkih usluga”, zatim Aldijana Bajrović i njen projekat “Kvalitetnim ulaganjem do još kvalitetnijih usluga”, kao i SZR “Beautyfly” čiji biznis plan je 13. rangirani na ovoj listi.
Sa preduzetnicama kojima su odobrena sredstva predsjednik Opštine Dušan Raičević potpisaće posebne ugovore, dok će Komisija redovno pratiti dinamiku realizacije biznis planova i vršiti kontrolu namjenskog korišćenja dodijeljenih sredstava. Odluka Komisije objavljena je i na sajtu Opštine Bar: www.bar.me.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar