Sinoć u Dvorcu “Mirisi pelina”

ll lončar 1

U Dvorcu kralja Nikole, sinoć je u Baru, u organizacij izdavača knjige Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“, održana promocija knjige poezije „Mirisi pelina“  autorke Slavke Masoničić Vojinović.

Otvarajući veče i pozdravljajući goste Labud N. Lončar, predsjednik udruženja Nekazano zahvalio se na pomoći pri realizaciji ove večeri Srednjoj ekonomsko ugostiteljskoj školi, Školi za osnovno muzičko obrazovanje „Petar II Petrović Njegoš“, i Kulturnom centru Bar.

Učenice muzičke škole Minja Banović i Lana Milanović gostima su pokazale svoju umješnost na klaviru, na opšte zadovoljstvo publike.

Učenica srednje ekonomsko ugostiteljske škole Anja Pavlović upoznala je goste sa biografijom autoke Slavke Masoničić Vojinović.

ll lončar 2

Gosti su bili izuzetno zadovoljni i na kraju večeri dobili su autograme uz dobivene knjige a  sledeće nedjelje novi susret na istom mjestu, kazao je Labud N. Lončar.

* * *

ll lončar 3

Slavka Vojinović, rođena 24.11.1955, u Zagrebu.

Diplomirala na grupi za Anglistiku Filozofskog fakulteta u Nišu.

Od 1981. profesionalno se bavi prevođenjem.

Pesme su joj objavljivane u Zborniku Čegarske vatre, zastupljena je u Antologiji niških pesnika, saboru pesnika Kupidonova strela.

Samostalno su objavljene njene tri zbirke pesama: Mirisi pelina, čije je ovo drugo dopunjeno izdanje, u kojoj je sadržana ljubavna i zavičajna poezija, Zbirka poezije za decu „Nebo je ko vata kad se zgužva” i zbirka poezije za decu na dijalektu „Od malečko do golemo”.

Bavi se slikarstvom, oslikava lejke i kamenčiće.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar