U dva dana registrovano 37 saobraćajnih nezgoda

buus

U danima vikenda na teritoriji Crne Gore se dogodilo 37 saobraćajnih nezgode, u kojima su četiri osobe zadobila teške tjelesne povrede dok je njih 17 zadobilo lake tjelesne povrede.

Povećanim prisustvom saobraćajne policije na putnim pravcima, kao i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju zbog počinjenih prekršaja sankcionisano je 1.059 vozača.

Ono što posebno zabrinjava je, da je čak 41 vozač, isključen iz saobraćaja, lišen slobode i priveden nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje.

Radi se o počiniocima najtežih saobraćajnih prekrašija, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (uključujući i mlade vozače) za koje je, u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonom o prekršajima, propisano lišavanje slobode.

Apelujemo na vozače da voze oprezno, prilagode vožnju stanju na putevima, poštuju propise i tako doprinesu bezbjednosti u saobraćaju.

Službenici saobraćajne policije će i u narednom periodu, nastojati da, preventivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinesu smanjenju broja prekršaja, kao i saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, saopšteno je iz Uprave policije.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar