Kažnjavani vozači sa vozilima zatamnjenih stakala

policiski jeep

U akcija “Folija“ sankcionisano 66 vozača

Aktivnostima sobraćajne policije, pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju, kao i kontrolom stanica za tehnički pregled vozila, uočeno je da jedan broj vozila suprotno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima ima naknadno zatamnjena bočna vjetrobranska stakla, u ravni vozača (vozač i suvozač).

Pored toga što je zabranjeno da ovakva vozila učestvuju u saobraćaju, upravljanjanje vozilima sa zatamnjenim staklima je veoma nebezbjedno, pogotovo u noćnim i uslovima smanjenje vidljivosti.

Imajući u vidu navedeno, službenici saobraćajne policije su 5. i 6. juna 2021. godine, realizovali pojačanu kontrolu saobraćaja, u okviru koje i operativnu akciju Folija.

Zbog uočenih prekršaja i upravljanja ovakvim vozilom sankcionisano je 66 vozača.

Pored novčane kazne propisane Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima, dodatna propisana sankcija vozačima koji upravljaju ovakvim vozilom je, isključivanje iz saobraćaja i upućivanje na kontrolni teknički pregled, koji pored troškova tehničkih pregleda, uključuje i troškove uklanjanja folija sa stakala vozila.

Apelujemo na vozače da poštuju saobraćajne propise i na vozilima ne zatamnjuju bočna vjetrobranska stakla, u ravni vozača (vozač i suvozač), prvenstveno iz razloga bezbjednosti, a nakon toga i da se ne bi izlagali dodatnim troškovima ukoliko budu uočeni i kontrolisani od strane policijskih službenika, saopštila je Uprva policije

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar