Počela rekonstrukcija Velike sale, vakat je...

sala jkc

Poslije 46 godina počeli radovi na rekonstrukciji Velike sale Doma kulture u Baru

Potpredsjednik opštine Bar Stevo Novaković i menadžer opštine Ćazim Alković obišli su početak radova na rekonstrukciji višenamjenske Velike sale Doma kulture uz prisustvo direktora Kulturnog centra Erola Marunovića.

Poslije 46 godina, počela je rekonstrukcija Velike sale. Vrijednost radova u prvoj fazi biće blizu 50 hiljada eura, a sredstva za ovu namjenu opredijeljena su iz projekta IPA fondova.

“U prvoj fazi biće zamijenjen itison u velikoj sali Doma kulture i veći dio stolica. Očekujemo da do jeseni zamijenimo i sve neohodne elemente kako bi sala bila kompletno renovirana. Nedavno smo dobili i sredstava neophodna za digitalizaciju bioskopa od Filmskog centra Crne Gore i Vlade CG, a sa ovim sredstvima iz IPA fonda sala će biti u potpunosti osposobljena za bioskopske projekicije kao i pozorišne predstave”, poručio je Marunović.

Potpredsjednik opštine Bar Stevo Novaković kazao je da će gradjani Bara konačno dobiti salu kakvu zaslužuju.

„Bar je kapija kulture Crne Gore i zaslužuje više ulaganja u kulturu”, naglasio je Novaković i dodao: „Opština mora naći način da se sredstva za kulturu uvećaju u narednoj godini.”

Gradjani Bara su predugo čekali na rekonstrukciju Velike sale Doma kulture. Radovi će se obavljati tokom ljeta, tako da na jesen čekamo nove bioskopske projekcije.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar