Luka Lagator Društvu maslinara Bar na poklon donio vrijedne umjetničke radove

lago 1

Rukovodstvo Društva maslinara Bar je imalo posebnu čast da u Starom Baru ugosti svjetski poznatog i nagrađivanog slikara i karikaturistu Luku Lagatora koji je Društvu na poklon donio izuzetno vrijedne umjetničke radove.

Lagator je Društvu maslinara Bar poklonio 21 rad (karikaturu) u printanoj formi, signirane i svojeručno potpisane, a tema svakog rada je „MASLINA“. Predsjednik i sekretar Društva, Ćazim Alković i Dino Mujić su imali čast da dobiju knjigu u kojoj se nalaze nagrađeni i selektovani Lukini radovi, istu knjigu za dopunu maslinarske biblioteke dobilo je i Društvo.

Luka L Dino M

Skoro svi poklonjeni radovi su nastali u periodu od 2009. do 2021. godine tako što je umjetnik Lagator sa njima učestvovao na: „ INTERNATIONAL OLIVE CARTOONS CONTEST KYRENIA – CYPRUS“ od kojih je većina selektovana za izložbu i katalog ovog međunarodnog festivala.

st olov l

Dvadeset jedna karikatura velikog formata koje za temu imaju maslinu za barske maslinare predstavljaju pravo bogatsvo. Ovo potvrđuje da Društvo maslinara Bar nije isključivo organizacija poljoprivrednika koja se bavi samo poljoprivredom, već da je organizacija koja gaji i razvija uopšte kulturu života sa maslinom u Baru i Crnoj Gori. To je prepoznao i umjetnik svjetskog glasa i priznanja Luka Lagator što ga je i motivisalo za ovu vrijednu donaciju. Društvo maslinara će sigurno znati da na najbolji način poklonjene karikature iskoristi u cilju afirmacije i promocije masline i maslinarstva u Baru i Crnoj Gori. Novoizgrađena Kuća maslina je pravo mjesto gdje bi trebale biti izložene i prikazane javnosti.

Društvo maslinara Bar izražava javnu zahvalnost proslavljenom umjetniku i karikaturisti Luki Lagatoru.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar