Položeno cvijeće na spomen obilježje u Domu revolucije

venac i dule

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević zajedno sa potpredsjednikom UBNOR-a i antifašista Bara, generalom Špirom Nikovićem, položio je jutros cvijeće na spomen obilježje u Domu revolucije povodom 13. jula Dana državnosti i antifašističkog ustanka crnogorskog naroda.

"13. Jula dokazali smo da veličina jednog naroda ne leži u njegovoj brojnosti već u hrabrom srcu i iskrenoj vjeri u ideale slobode i spremnosti da se ljudsko dostojanstvo brani po svaku cijenu." poručio je Raičević.

On je kazao da žrtvu boraca za slobodu nikada nijesmo i ne smijemo zaboraviti te da je njihovo djelo putokaz u svakom vremenu kojim putem treba ići i za šta se vrijedi boriti." I danas kada je Crna Gora pred novim teškim izazovima otpora nacionalizmu, klerikalizmu i agresivnoj mržnji, mi ponovo kažemo - mir, sloboda, sloga i bratstvo među ljudima i antifašizam." kazao je predsjednik Opštine Bar.

Nakon svečanosti u Domu revolucije, potpredsjednik Opštine Bar, Stevo Novaković, položio je cvijeće na spomen ploču herojima iz Spiča u Mišićima. Spomen obilježje podignuto je u znak sjećanja na hrabre borce koji su u ovom mjestu porazili italijanske okupatorske čete.

Predstavnici UBNOR-a i antifašista Bara sa Đurom Markovićem na čelu, odali su poštu i položili cvijeće i na spomen obilježje Đorđiju Lekoviću, prvom poginulom partizanu u borbama sa okupatorom u Virpazaru.
Izvor: FB Opština Bar

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar