Interaktivne radionice u JU SEUŠ

nec dž 1

U JU Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi Bar realizovane su dvije interaktivne radionice sa segmentima anketnog istraživanja u okviru različitih međunarodnih projekata.

U prvoj radionici posvećenoj medijskim navikama mladih analizirani su najčešće korišćeni mediji kod mladih, njihova raznovrsnost i dostupnost, sadržaji u njima i o razni vidovi njihovih manipulacija, kao i nasilje u medijima i njihov uticaj na mlade zbog načina izvještavanja. Članovi Novinarske sekcije i učenici odjeljenja III-3 Pravno–administrativni tehničar, posebnu pažnju su posvetili informativnoj platformi YouTube i praćenju tzv. jutjubera. Za potrebe projekta, kojeg za prostor Crne Gore realizuje Centar za građansko obrazovanje iz Podgorice, srednjoškolci su analizirali i davali svoje komentare, odnosno odgovore na rad YouTube kanala Hexatorm kojeg promoviše javni servis Radio Televizije Crne Gore.

nec dž 3

U okviru međunarodnog projekta “Passion for Profession” kojeg sprovodi LUČA Institut iz Podgorice i koji se tokom ovog mjeseca realizuje u tri crnogorska grada – Baru, Podgorici i Rožajama, članovima Učeničkog parlamenta prezentovani su aspekti trišno orjentisanog obrazovanja u Crnoj Gori, savremeni trendovi u razvoju stručnog obrazovanja i izazovi sa kojima se sreću stručno obrazovne ustanove. U anketiranju preko 60 srednjoškolaca posebno su isticana pitanja koja se odnose na prednosti stručnog obrazovanja, promjene načina razmišljanja mladih u doživljaju određenih vidova stručnog usavršavanja i mogućnostima pokretanja sopstvenog biznisa. Učenici su ispitivani i o mogućnosti napuštanja Crne Gore zbog zapošljavanja u inostranstvu. Posebno raduje okolnost što su jedni od nosilaca ovog projekta Stefan Jovanović i Ammar Borančić nekadašnji učenici JU SEUŠ Bar.
Moderator obije radionice bio je prof. Neđeljko Đurović

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar