Potpisan memorandum - adaptira se školska sala gimnazije

aee 2

Opština Bar opredijelila 40.000,00 € za adaptaciju sportske sale u Gimnaziji

Opština Bar i Ministarstvo prosvjete Crne Gore potpisali su Memorandum o saradnji na realizaciji projekta “Rekonstrukcija školske sportske sale srednjih škola u Baru-Gimnazije “Niko Rolović” i Ekonomsko-ugostiteljske škole, opština Bar”.

Projekat je vrijedan cca 110.000,00 € a potpisanim memorandumom predviđeno je da Opština Bar sufinansira njegovu realizaciju u iznosu od 40.000,00 €.

Na ovaj način, Opština Bar daje doprinos obnovi školske infrastrukture i podizanju nivoa kvaliteta obrazovanja na teritoriji barske opštine, u saradnji sa nadležnim državnim organima.

aee 1

Pored toga, na predlog predsjednika Raičevića postignut je dogovor da se adaptirana sala ustupi na besplatno korišćenje sportskim organizacijama koje okupljaju djecu mlađeg uzrasta koja učestvuju u sistemu takmičenja u određenim granama sporta, sa kojima Opština ostvaruje saradnju kroz razne projekte. Time će značajno biti unaprijeđen razvoj sportskih aktivnosti i stvoreni uslovi za besplatno bavljenje sportom naših najmladjih sugradjana.

Ovom prilikom najavljena je i realizacija još jednog važnog infrastrukturnog projekta, izgradnje školske sportske sale u OŠ „Mrkojevići“ u Pečuricama, koji zajedno sprovode Ministarstvo prosvjete i Opština Bar, na inicijativu našeg udruženja iseljenika - Kulturnog centra „Rumija“ iz Čikaga. Opština je za ovu namjenu Budžetom za 2020. godinu opredijelila sredstva u iznosu od 150.000,00 €.

Opština Bar će jednako odgovorno i posvećeno kao i do sada, sprovoditi aktivnosti usmjerene na poboljšanju uslova za sticanje znanja i razvoja mladih, jer je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija za budućnost.

urban radio

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar