Iskra dodijeljena Hajrizu Brčvaku za individulani doprinos u filantropiji

haccko

Privrednik i humanitarni radnik Hajriz Hačko Brčvak dobitnik je ovogodišnje nagrade za filantropiju “Iskra” za individualni doprinos.

Brčvak je porijeklom iz sela Bistrica kod Bijelog Polja, a kapital stečen u Njemačkoj ulaže u Crnu Goru i nesebično pomaže mnoge kojima je pomoć najpotrebnija. Investira novac u Bar, pored ostalog u Starom Baru ”Stara Čaršija Resort & SPA 5* ” prvi hotel visoke kategorije sa pogledom na zidine drevnog grada .

Brčvak je učestvovao u više stotina akcija koje su imale za cilj da se pomogne onima kojima je to najpotrebnije.
Nagrade „Iskra“ dodijeljene su 11 put, na svečanosti u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju. FAKT dodjeljuje Nagradu za filantropiju u partnerstvu sa Privrednom komorom Crne Gore i Upravom za dijasporu, a uz podršku Evropske Komisije, Fondacije “Ćano Koprivica” i Fonda braće Rokfeler.
Fond za aktivno građanstvo (FAKT) dodijelio je godišnje nagrade i priznanja za filantropiju „Iskra“ kompanijama, udruženjima i pojedincima koji su nesebično doprinijeli opštem dobru i razvoju građanskog društva. FAKT je dodijelio tri glavne nagrade i sedam specijalnih priznanja.

Hajriz Brčvak cijenjen je i u rodnom gradu. Najveće opštinsko priznanje u Bijelom Polju, nagrada „3. januar” dodjeljuje se svake godine za izuzetne rezultate u korist grada. Na fesjbuk stranici portala „Vijesti iz Bijelog Polja” je nedavno postavljena anketa, u kojoj je za 24 sata čak preko 2.500 građana (94 odsto anketiranih), izjasnilo da smatra da najveće opštinsko priznanje – Trećejanuarsku nagrada,za 2019. godinu treba da dobije poznati privrednik i humanitarni radnik Hajriz Hačko Brčvak.

Predlog da Brčvaku pripadne nagrada u anketi je podržalo i kompletno opštinsko rukovodstvo, čelnici loklanih vladajućih i opozicionih partija, istaknuti privrednici, NVO aktivisti, kulturni stvaraoci i sportisti.

B.Dabić

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar