Poruka Glavnog imama MIZ Bar mr Muidin ef. Milaimi povodom Kurban Bajrama

mujdinmil

Dana 30.jul 2020 m. - 09.zul-hidze 1441 h.

Poštovani vjernici,
Selam alejkum!

U petak je prvi dan blagdana Kurban Bajrama koji je za nas muslimane od velikog značaja. Kao što znate, praznici kod nas nisu samo blagdani, već i važni trenuci razmišljanja. Razlikuju se, ne zbog svečanog okruženja i prirode, već zbog lekcija, savjeta i značajnih poruka koje nose u sebi...,!

Kurban bajram prije svega je trenutak u kojem mi svojim jezicima i srcima izražavamo čistu vjeru u Boga, posvećujući se Njemu svojim bičem, pokazujući solidarnost prema komšijama, rodbini i svim ljudima širom svijeta.

Oni koji imaju materijalne mogućnosti trebaju se žrtvovati (klati Kurbana)kako bi izvršili obavezu, pobrinuti se za siromahe i njihove familije, jer praznik nema smisla ako radost ne postane važan predmet koji pokriva cijelo društvo...,!

Poštovani vjernici sljedeća četiri dana posjećujte jedni druge,čestitajte jedni drugima ovaj veliki praznik, jer se, na ovaj način odnosimo snažnije jedni prema drugima i nudimo najljepši pogled Poslanokovog opisa koji nam je dat.

Na kraju u ime Medžlisa IZ te u svoje ime čestitam veliki praznik kurban Bajrama svim građanima islamske vjeroispovjesti Bara,Crne Gore,braći i sestrama u dalekoj dijaspori, kao i molim Uzvišenog Allahu da prihvati od nas prinošenje žrtve(klanje kurbana), da nas obogati ljubaznošću , sigurnosti, solidarnosti, prosperiteta
i da nam otklanja epidemiju koronavirusa. Amin!

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar