Svečano dodjeljeno najveće priznanje u Islamskoj zajednici

immam

Juče je u prostorijama Medrese “Mehmed Fatih” održana svečana dodjela najvećeg priznanja u Islamskoj zajednici – priznanje “Husein-paša Boljanić”.

Svečanosti su prisustvovali potpredsjednik Vlade gosp. Rafet Husović, ministar za ljudska i manjinska prava gosp. Mehmed Zenka, direktor Zavoda za zapošljavanje gosp. Suljo Mustavić, te predstavnici javnog i kulturnog života.

Priznanje “Husein-paša Boljanić” je Mešihat ustanovio prošle godine povodom obilježavanja 450 godina Husein–pašine džamije, a dodjeljuje se u dvije kategorije.

brccko čarsija 2

Hadži Hajriz Hačko Brčvak dobitnik je priznanja u kategoriji istaknutih pojedinaca koji su dali poseban doprinos u radu zajednice, promovisanju i širenju opšteg dobra, čovječnosti i moralnih vrlina.

brccko čarsija 1

Dobitnik priznanja u drugoj katetogriji je hadži Refika Lela Tuzović službenica Mešihata Islamske zajednice koja godinama daje nesebičan doprinos u administrativnom radu Islamske zajednice.

Tim povodom reis Islamske zajednice, Rifat ef. Fejzić istakao je: “Allah, dž.š. u jednom ajetu kaže: “Onome ko čini dobro, bio muškarac ili žena, a vjernik je, Mi ćemo dati da proživi lijep život i doista ćemo ih nagraditi boljom nagradom nego što su zaslužili.”
Izvor: Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar