Apel Službe zaštite, vodite računa o vatri!

vatrogasno 2

Gotovo svakodnevno pripadnici Službe zaštite iz Bara bore se sa požarima na području Limljana, Bukovika i Godinja koji su počeli 25.07 2020 godine.


Juče 29.07 2020 godine imali su poziv u 14.15 da gori šuma u Gluhom dolu ,i po dolasku na lice mjesta mještani su lokalizovali požar, ali su se pojavili požari u Limljanima koje su lokalizovali.

vatrogasno 3

Samo što su se vratili u Vatrogasni dom dobili su ponovo prijavu požara u 18.50 da gori trava i da vatra ide prema brdu Zabes.

vatrogasno 4
Na gašenje požara su upućena 2 vozila i 7 vatrogasaca koji u veoma otežanim uslovima na vrlo strmom terenu do ponoći gasili i lokalizovali požar.Prilikom gašenja požara jedan vatrogasac je zadobio lakše povrede.

vatrogasno 5

Jutros rano ,30.07 2020 godine u 03.03 od strane MUP- a  obavješteni su da gori kuća u predjelu ispod Brkanovića.Dolaskom na licu mjesta ustanovili su da gori nisko rastinje. Nakon dva sata borbe sa požarom isti je lokalizovan.

vatrogasno 1

Ekstremne su toplote. Narandjasti je meteo alaram na snazi. Bačeni opušak kraj puta iz vozila može napraviti nemerljivu štetu.
Apelujemo na maksimalnu budnost gradjana u ove vrele dana, poruka je vatrogasaca koji su non-stop na terenu i ivici izdržljivosti od napornog posla.

Fotografije su ilustracije  teksta iz foldera-albuma  Vatrogasci Bara.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar