Čestitke za Kurban-Bajram

islamski sppolja

Vjernici islamske vjeroispovesti danas proslavljaju Kurban-Bajram. Ovaj praznik je praznik prinošenja žrtve (ovce, goveda), što se tumači kao vid približavanja Bogu pa vjernici širom svjeta prvog dana žrtvuju svoje najbolje životinje, kao dokaz vjere i ljubavi prema Alahu.


Praznik se proslavlja dva mjeseca i deset dana nakon Ramazana.
Kurban-bajram slavi se u petak, subotu, nedjelju i ponedjeljak.

Čestitke povodom Kurban Bajrama glavnom imamu barskom Muidin ef. Milaimiju uputili su danas predsjednik Opštine Dušan Raičević i predsjednik Skupštine opštine Mićo Orlandić.

 

dulle 12

Odboru Islamske zajednice, glavnom imamu barskom Muidinu ef. Milaimiju

Uvaženi gospodine Milaimi,

U ime Opštine Bar i u svoje ime, Vama, Vašim saradnicima i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti upućujem najiskrenije čestitke povodom nastupajućeg Kurban Bajrama.

Ovaj veliki islamski praznik, naročito danas kada živimo u ovim izazovnim vremenima i borbi za očuvanje zdravlja naših sugrađana, prilika je da se prisjetimo važnosti zajedništva i vjerovanja da samo međusobnim razumijevanjem i slogom možemo savladati sve prepreke sa kojima se suočavamo.

Prinošenje žrtve Kurbana neka bude podsjećanje na važnost približavanja istinskim univerzalnim vrijednostima, a bajramske poruke mira neka podstaknu širenje tolerancije i povjerenja koje će doprinositi tradicionalno skladnom suživotu u Baru.

Još jednom Vam čestitam Kurban Bajram, sa željom da praznične radosti ispune vaše domove i da ga provedete u dobrom zdravlju, miru i radosti sa najbližima.

S poštovanjem,
PREDSJEDNIK
Dušan Raičević

 

mico orlando

Odboru Islamske zajednice
-glavnom imamu barskom Mujdinu efendiji Milaimiju-

BAR

Poštovani gospodine Milaimi,

Vama i svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti u Baru i Crnoj Gori, u ime Skupštine opštine Bar i u svoje lično, upućujem najsrdačnije čestitke povodom Kurban Bajrama.

Želim vam da praznične dane provedete u miru, zdravlju i blagostanju, slaveći u svojim domovima, čuvajući sebe i sve oko vas.

Nek nas ovaj veliki praznik podstakne da svi zajedno više brinemo jedni o drugima, širimo slogu, mir i razumijevanje, gradeći državu multikulture, tolerancije, suživota i građanskog prosperiteta.

Čestitajući još jednom, srdačno Vas pozdravljam.

PREDSJEDNIK SO BAR,
Mićo Orlandić s.r.

 

 

dragoljub dr tomanovic jpg

U ime DPS Bar, i u svoje lično ime, želim da svim građanima Bara islamske vjeroispovjesti, čestitam veliki praznik – Kurban Bajram, za željom da ga provedu u dobrom zdravlju i zadovoljstvu.

Kao partija koja iskreno poštuje i čuva tradiciju međuvjerske i međunacionalne tolerancije u Crnoj Gori, želimo da u ove praznične dane još jednom potvrdimo naše osjećanje zajedništva i iskažemo uvažavanje prema svim našim različitostima.

Srećni smo što smo doprinijeli izgradnji Crne Gore kao države unutrašnjeg sklada i razumijevanja, nastavljajući tako veliko djelo naših predaka, koji su kamen - temelj takvoj Crnoj Gori postavili upravo u Baru. Svi zajedno, kao i do sada, borićemo se da ona i u buduće takva bude.

Još jednom, svim našim građanima islamske vjeroispovijesti čestitam praznik.

Predsjednik OO DPS Bar
dr Dragoslav Tomanović

kurban jedro

 

cakan novakovic

 

Povodom velikog praznika Kurban Bajrama, u ime Biram Crnu Goru i u svoje ime, upućujem iskrene čestitke vjernicima islamske vjeroispovjesti i Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću.

Ove 2020. godine, koja će ostati zapamćena po epidemiji koja je zahvatila cio svijet, slavićemo u izuzetnim okolnostima, više nego ikada upućeni jedni na druge, ujedinjeni u strpljenju i istrajnosti. Zato, neka nas, kao i uvijek do sada, u svim životnim iskušenjima, vode ljubav i radost, uzajamno poštovanje i razumijevanje, istinoljubivost i pravednost.

Neka ovaj praznik još više učvrsti vrijednosti koje tradicionalno baštinimo na ovim prostorima i koje nam daju snagu da idemo u bolju budućnost, putem napretka i razvoja.

Srdačno,
Predsjednik Biram Crnu Goru
Radomir Novaković Cakan

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar