Video govori više od riječi

br br br

Opština Bar u kontinuitetu uspješno realizuje brojne projekte, prije svega izgradnje nove i rekonstrukcije postojeće komunalne infrastrukture u svih 12 mjesnih zajednica.

Time stvaramo kvalitetnije uslove za život naših sugrađana i bolji ambijent za dalji razvoj turizma, privrede, usluga i drugih oblasti čiji razvoj zavisi od poboljšanja infrastrukture.

U danima pred nama predstavićemo vam projekte i investicije koje su u protekle četiri godine realizovane u Baru, kao i projekte čija je realizacija u toku, po svakoj mjesnoj zajednici naše opštine.

Mjesna zajednica Bar I - Topolica
U Mjesnoj zajednici Bar I u protekle četiri godine izvršena je rekonstrukcija i izgradnja atmosferske i fekalne kanalizacije u Makedonskom naselju, u ulicama Borska, Požarevačka, Makedonska u dužini 5.384m, od čega je 2.064m vodovoda, 966m atmosferske i 2.354m fekalne kanalizacije.

Rekonstruisane su gradske saobraćajnice, i to : ulice Rista Lekića, kod OŠ „Jugoslavija“, ulice učiteljice Milice Pejović Dedović, kod Gimnazije i Doma zdravlja, ulica Jovana Stojanovića i parking prostor sa novoizgrađenom javnom rasvjetom kod Kongrapovih zgrada. Izgrađen je novi most na Reni i uređene pješačke komunikacije u užem gradskom jezgru.

Izvršena je adaptacija sportskog terena na Madžarici, gdje je zamijenjen travnati busen, postavljena nova tartan podloga na atletskoj stazi i izgrađen sistem za navodnjavanje. Na stadionu su adaptirane i tribina sa ogradom i svlačionica.

U toku je izgradnja gradskog parka u zahvatu DUP-a Topolica III, sa 5000m2 zelenih terena, dječijim igralištem, fontanom i preko 900 sadnica, a takođe je planirana i rekonstrukcija Trga Vladimira i Kosare.

Pregled investicija u MZ Bar I – Topolica prvi je od 12 video pregleda koje će Opština Bar objavljivati tokom avgusta ove godine.

Video prezentacija realizovanih aktivnosti na području Mjesne zajednice Bar I-Topolica na linku https://youtu.be/DZsfqsWorbg

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar