Obezbjeđene besplatne karte za mještane Crmnice zaposlene u Baru

 čokka 1

U okviru redovnih aktivnosti obilazaka mjesnih zajednica, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sa saradnicima obišao je mjesnu zajednicu Crmnica, gdje je sa predsjednikom mjesne zajednice, članovima odbora i mještanima razgovarao o realizovanim projektima i planiranim aktivnostima za naredni period.

U obilasku Crmnice bio je i izvršni direktor DOO „Vodovod i kanalizacija” Bar Mladen Đuričić.

Raičević je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom sa novoformiranim odborom, koji je na temeljima posvećenog rada i zalaganja prethodnog rukovodstva mjesne zajednice nastavio da vrijedno i u kontinuitetu radi na rješavanju pitanja žitelja Crmnice.

“Posebno me raduje to što se, nakon inicijative odbora sela Gluhi Do uz podršku Vlade Crne Gore i Opštine Bar, intezivno izvode radovi na rekonstrukciji objekta stare škole u Gluhom Dolu sa ciljem da ponudimo još jedan novi, dodatni sadržaj ovom selu, mjesnoj zajednici, ali i Opštini Bar, a samim tim i poljoprivredi odnosno vinarstvu kao jednoj od primarnih djelatnosti u Crmnici”, kazao je Raičević.

čokka 2

Predsjednik Opštine obišao je sela Gluhi Do i Podgor, gdje je zahvalio mještanima na spremnosti da se kroz zajedničko djelovanje rješavaju pitanja za unapređenje uslova života i rada u tim mjestima. Time se stvaraju preduslovi za povratak stanovništva u ovaj dio barske opštine, kao i za dalji razvoj poljoprivrede sa akcentom na seoski i etno turizam, i bolju valorizaciju Skadarskog jezera.

čokka 4

Predsjednik mjesne zajednice Crmnica Tomo Ukšanović zahvalio se lokalnoj upravi na svemu što je urađeno u prethodnom periodu, i naglasio važnost rješavanja dugo čekane inicijative da se mještanima Crmnice koji su radno angažovani u Baru omogući besplatan prolaz kroz tunel “Sozina”.

čokka 3

“Uz podršku Opštine Bar, u saradnji sa preduzećem Monteput, nakon više godina koliko traje ova inicijativa, konačno smo u prilici da Crmničanima koji su zaposleni u Baru obezbijedimo besplatne karte za prolaz kroz tunel “Sozina”.

Na sastanku odbora mjesne zajednice uvrdili smo kriterijume za dobijanje besplatnih karti, a to su da lice ima prebivalište u Crmnici, a da je zaposleno u Baru. Sa izdavanjem kartica počeće se u septembru mjesecu. Ovo je značajan pomak i na ovaj način mještanima Crmnice biće smanjeni troškovi prevoza do njihovih radnih mjesta”, najavio je Ukšanović.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar