Čelnik barskog Demosa se brani sa slobode

savo vujosevic

Savo Vujošević, kandidat za poslanika koalicije "Mir je naša nacija" koji je uhapšen u Baru zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saslušan je juče u Osnovnom državnom tužilaštvu.

Nakon saslušanja Vujoševiću nije određeno tužilačko zadržavanje.

Policija je 13.jula pronašla oružje i veću količinu municije u stambenooj zgradi u Baru, u kojoj živi majka Vujoševića.

U saopštenju Uprave policije se navodi da je policija 13. jula u jednoj stambenoj zgradi u Baru pronašla i izuzela automatsku pušku kalibra 7,62 mm, puškomitraljez i veću količinu municije.

Sprovedenom kriminalističko tehničkom obradom kao i veštačenjem izuzetih tragova policija je došla do sumnje da se S.V. i njegova srodnica S.P. dovode u vezu sa navedenim oružjem, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Po nalogu državnog tužioca u Baru Vujošević je uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Zbog istog krivičnog dela u Podgorici je lišena slobode njegova sestra S.P.

U Osnovnom državnom tužilaštvu Bar  su rekli da će biti pokrenut krivični postupak kod nadležnog suda.

U ponedeljak, nekoliko sati nakon što je objavljeno da je Vujšević uhapšen oglasio se Demos, čiji je on član. U ovoj političkoj partiji navode da hapšenje predsednika barskog odbora te stranke, Sava Vujoševića, pet dana pre izbora "rađa osnovanu sumnju da se radi o izbornoj podmetačini sa politikantskim ciljevima".

-Podsećamo javnost da je istraga o navodnom posjedovanju oružja započela 13. jula i da je trebalo da se stigne do sumnje, sa visokim publicitetom, tek na nekoliko dana pre izbora. Zahtevamo da se činjenice i pravda utvrde na javan način. One će najbolje odgvoriti da li se radi o prvnom prestupu ili o montiranju podmetnute žrtve u ropcu odlazećeg režima, navodi se u saopštenju Demosa.
B Dabić

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar