Bar: Kamen temeljac za zgradu penzionera

POPOVICCI

U naselju Popovići postavljen je danas je kamen temeljac kojim je označen početak izgradnje stambenog objekta za penzionere.

Pravo na stan ostvariće 70 barskih penzionera. Zgrada će biti završena do kraja naredne godine

Finansijska sredstva za izradnju zgrade su obezbijeđena zahvaljujući Vladi Crne Gore koja je opredijelila 900.000€.

krsh popovici 2

Program rješavanja stambenih potreba penzionera zajednički realizuju Vlada Crne Gore, Fond PIO, Savez penzionera, opštinska udruženja i lokalna uprava.

Opština Bar je ustupila Udruženju penzionera urbanističku parcelu od 2290 m2 u naselju Popovići i investitora oslobodila obaveze plaćanja naknade za komunalno opremanje.

krsh popovici 1

“Uvjeren sam da ćemo i u narednom periodu, uz sjajnu saradnju sa partnerima -Vladom, Fondom PIO, Savezom penzionera i opštinskim udruženjem, i dalje raditi na ovom projektu i trajno riješiti stambeno pitanje i drugih penzionera”, kazao je predsjednik opštine Dušan Raičević.

penziski ruk

„Objekat u Baru projektovan je sa 95 stambenih jedinica, od kojih će penzionerima pripasti 70, to će biti garsonjere i jednosobni stanovi. Zahvaljujući Vladi Crne Gore, po prvi put su finansijska sredstva u iznosu od 900.000€ obezbijeđena na početku izgradnje zgrade, dok će drugi sredstava, kao što je to uobičajeno, obezbijediti budući korisnici stanova, odnosno penzioneri, a izvođaču će troškovi biti nadoknađeni kroz kompenzaciju.“-istakao je direktor Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje Dušan Perović.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar