U Baru uhapšen P. M. koji se u Srbiji potražuje zbog ubistva Vladana Cvetkovića

jeeop

Sudija Višeg suda u Podgorici za P.M. je odredio ekstradicioni pritvor.

U Baru uhapšen P. M.koji se u Srbiji potražuje zbog ubistva Vladana Cvetkovića (1977—1997), kik-boksera i reprezentativaca Jugoslavije , zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ubistvo, ispred ispred službenog ulaza u stadion FK „ Crvene zvezde” pre 23 godine.

Nakon ubistva uhapšen je G. P. iz beogradskog naselja Mirijeva, a policija je tragala za mladićem sa Voždovca, P.M., koji je tada imao 19 godina.
Međunarodna poternica je raspisana 2004. godine
Službenici Centra bezbednosti Bar su po međunarodnoj poternici NCB Interpol Beograd lišili slobode P.M. (42) iz Republike Srbije. On se potražuje radi obezbeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred nadležnim organima Republike Srbije zbog osnovane sumnje da je 1997. godine počinio krivično delo ubistvo, navodi se u saopštenju Uprave policije.
Prema pisanju srpskih medija, tadašnji načelnik Uprave Kriminalisticke policije Beograda Milenko Erčić je rekao da je razlog za ubistvo, koje se dogodilo 3. novembra u 18,10 ispred službenog ulaza stadiona "Crvene zvezde", bio "prethodni nesporazum" između ubica i ubijenog. Cvetković je pogođen sa četri metka, dva u grudi, dva u stomak.
Ubice su sa mesta zločina pobegli ladom 1300. Teško ranjeni Cvetković prevezen je u bolnicu, ali pored napora lekara, ubrzo je izdahnuo.

Cvetković je za pet godina postigao vrhunske rezultate. Dva puta je bio vicešampion Jugoslavije u disciplinama lou-kik i ful kontakt, tri puta šampion Jugoslavije, a godine kada je ubijen (1997.) osvojio je prvo mesto na Balkanskom prvenstvu u lou-kiku.
Pet dana pre nego što je ubijen dobio je poziv od saveznog selektora za pripreme reprezentacije za prvenstvo sveta u ful kontaktu koje je održano u Poljskoj.
Cvetković je radio i u obezbeđenju u diskoteci "Ric".
B.Dabić

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar