Bar ima najbolju ponudu u Crnoj Gori za sportski turizam

sc top 1

Bar, uz klimatske, ima sve bolje uslove za pripreme sportista, kao i za aktivnosti rekreativaca i onih koji žele da poboljšaju svoje fizičko stanje.

Poslednjih godina sportski i turistički objekti su opremljeniji za boravak i pripreme sportskih timova i ekipa.

Iskorak u realizaciji ovog segmenta turističke ponude u vidu kompletnog paketa za sportske ekipe biće konkretizovan potpisivanjem ugovora između doo "Sportsko-Rekreativni Centar" i hotela na Barskoj rivijeri.

sc top 5

Direktor SRC "Topolica" Branislav Nenezić ističe da je u Crnoj Gori, Bar konkurentan za razvoj sporskog turizma
- Konkretno za pripreme fudbalskih ekipa. Budva ima bolje hotele, ali nema terene. Ulcinj ima hotele, ali nema terene. Bar ima i sportske terene, i hotele visoke kategorije čiji sadržaji zadovoljavaju uslove, od spa centara, teretana. Takođe, imamo zainteresovanost hotela da ugoste sportske ekipe. Poslije više godina bezuspješnih pokušaja, podstaknuti korona krizom, i hotelijeri pokazuju sve veću zainteresovanost za sportski turizam, kazao je Nenezić danas u razgovoru sa novinarima.
Prema riječima Nenzića u sportsku infrastrukturu u Baru, ove i prethodne godine uloženo je najviše u poslednje dvije decenije

- U saradnji sa Fudbalskim savezom Crne Gore i Opštinom Bar u rekonstrukciju fudbalskih terena uloženo je 500.000 evra. Dobili smo novu tartan stazu po najsavremenijim standardima i rekonstrisali glavni stadion. Napokon Bar ima prostor na kojem mogu da igraju naši klubovi. Takođe, nove, uređene svlačionice, čime su stvoreni uslovi i za organizaciju međunarodnih mečeva. U planu je, vrlo brzo, i postavljanje reflektora, takođe u saradnji sa FSCG i Opštinom Bar, što će omogućiti održavanje večernjih fudbalskih mečeva, kazao je Nenezić

sc top 4

U narednoj godini, kazao je Nenezić, poslije duže vremena, planirana je i zamjena busena na stadionu, kao i izgradnja manjeg fudbalskog terena za pripreme klubova. Nenezić je naveo da nisu izostala ulaganja u Sportsku dvoranu “Topolica”
- U poslednje tri godine KK "Mornar" podigao je rejting Bara kao sportskog centra, i zahvaljujući direktoru kluba, Đorđiju Pavićeviću rekonstruisali smo svlačionice, postavili semafor na krovu hale, koji je jedinstven na našim prostorima, kao i uređaj za kontrolu utroška električne energije, istakao je Nenezić.

sc top 2

Uz klimatske i sportske terene, za razvoj sportskog turizma važna karika su smještajni kapaciteti
- Bar ima sve prirodne preduslove za razvoj sportskog turizma, ali hotelijeri, izuzev "Sidra", "Castelo" i "Babović", do sada nisu bili zainteresovani za ovaj vid ponude. U ovom trenutku, vjerovatno zbog krize izazvane koronavirusom, sve je veće interesovanje hotelijera, pa je dogovoreno narednih dana sa predstavnicima većine hotela potpisivanje ugovora o zajedničkom paketu usluga i nastupu na tržištu, sa ponudama za zimske mjesece i pred i post sezonu. Urađen je i katalog Sportsko-rekreativnog centra na nekoliko jezika, koji je već distribuiran u Švedskoj, jer Bar je bio, a nadam se da će biti još više atraktivan za skandinavske sportiste, kaže Nenezić.

sc top 8

Menadžment Sportsko-rekreativnog centra otvorio je vrata Dvorane i za druge sadržaje i manifestacije namijenjene najmlađima i tinejdžerima, a konstatno se radi i na popularisanju zdravih stilova života i rekreativnih aktivnosti. U prostoru oko Sportske dvorane napravljeno je igralište za djecu, a nakon poboljšanja epidemiološke situacije ponovo će biti priređen tradicionalni novogodišnji maskenbal predškolaca, raskošna manifestacija koja okuplja više stotina djece. Na stadionu je uređen mali rekreativni centar, sličan onom u popularnom parku "Šumice", gdje se Barani svakodnevno mogu rekreirati.
U SRC "Topolica" aktivnosti i ponudu prezentuju uz dosadašnji sajt, Sportsko-rekreativni centar i preko novog, savremeno dizajniranog portala "Srce igre-srce grada", na kojem se građani mogu informisati o svim aktivnostima. Takođe, i na društvenim mrežama.

Sve je više građana koji primjenjuju zdrave stilove života, fizičke aktivnosti, a za one najupornije i najredovnije, SRC priprema i nagrade.
-Nagradićemo najbolje rekreativce u Baru sezonskim kartama, u skladu sa mogućnostima. To je jedan od načina da podstaknemo zdrave stilove života, kazao je Nenezić.

Svim sportskim klubovima sa kojima je potpisan ugovor o saradnji omogućene su subvencije za korišćenje usluga Sportsko-rekreativnog centra , kako bi bio stimulisan njihov rad u otežavajućim okolnostima. Zakupci poslovnih prostora u sklopu Dvorane, uprkos tome što će se to odraziti značajno na prihode SRC, biće oslobođeni dvije mjesečne kirije, u , vjerovatno najtežim mjesecima, novembru i decembru.

B.Dabić

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar