Večeras revanš meč Mornar – Budućnost VOLI

salla

Mornar i Budućnost VOLI odigraće večeras od 21 sat, u dvorani „Topolica“ revanš meč polufinala plej-ofa ABA lige.

Očekuje se prisustvo publike u dozvoljenim granicama i uz poštovanje epidemioloških mjera. U prvom duelu, u Podgorici, Budućnost je ostvarila prednost, 97:88, i za plasman u finale potrebna joj je pobjeda u Baru. Mornar, sa druge strane, želi da se vrati u „Moraču“ i da tamo, 11. maja, padne odluka o crnogorskom finalisti regionalnog takmičenja. U ovosezonskim utakmicama Barani vode 3:2 (ostvarili su dvije pobjede u Evrokupu, u regularnom dijelu ABA lige bilo je 1:1, a Podgoričani su smanjili u prvom meču polufinala plej-ofa).

pajo zadar
Trener Mornara Mihailo Pavićević kaže da će utakmica u Baru biti različita od one u Podgorici, jer je svaka utakmica u plej-ofu priča za sebe.
„Prvi meč je arhiviran već u ponedjeljak veče. Uvijek gledam svoju ekipu: propustili smo veliku šansu da možda već u prvom duelu steknemo prednost, jer kad je u pitanju plej-of teško je reći – odlučujuću prednost. Kad ovo kažem, mislim na dobro odigranu prvu četvrtinu, pa drugu i do sredine treće četvrtine. Sredinom treće dionice imali smo 61:55 i šansu da odemo na više. Ali, to nismo iskoristili i onda su uslijedile neke greške, i u napadu i u odbrani, koje je kvalitetna ekipa Budućnosti kaznila i vratila se. Nema tu neke velike filozofije, gledaćemmo da greške koje smo napravili u prvom meču svedemo na minimum u drugom. Bitno je da uđemo hrabro u duel, bez imalo respekta i straha. Nemamo bilo kakvog pristiska, želimo da igramo našu košarku i nadam se da će nam biti dozvoljeno da igramo našu košarku“, zaključio je Pavićević.

Milko Bjelica je u Podgorici odigrao jednu od najboljih utakmica u dresu Mornara ove sezone.
„Ova sezona je bila uspješna. Protiv Budućnosti slijedi utakmica u kojoj nema predaje. Svjesni smo da u prvoj utakmici u odbrani, u nekim situacijama, nismo odigrali onako kako smo se dogovorili. U Baru očekujem našu bolju utakmicu, biće sigurno snažniji otpor. Mislim da su šanse podjednake“, ističe Bjelica.

M. V.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar