Mornar danas dočekuje Budućnost

mor bud

U devetom kolu ABA lige susrešće se dva jedina predstavnika Crne Gore u elitnom regionalnom takmičenju.

U dosadašnjih šest susreta u ABA ligi Budućnost vodi 4:2, jer je prošle sezone oba puta savladala Mornar, i kod kuće i u gostima. Podgoričani su bili bolji od Barana i u polufinalu Super kupa ABA lige, prije dvije godine u „Topolici“, 82:65.

Trener barskog abaligaša Mihailo Pavićević očekuje dobru košarkašku predstavu u lijepoj atmosferi:
- U ABA ligi ove sezone nema lakih protivnika. Kao što vidite, ko je god pomislio da ga čeka laka utakmica platio je skup račun. Nema favorita, svako je spreman svakog da dobije. Za ovu utakmicu se pripremamo kao i za svaku drugu, potpuno isto kao da igramo protiv Partizana, Zvezde, Krke ili Primorske. Kažu, ovo je crnogorski derbi i to je istina, radi se o jedinom derbiju u crnogorskom sportu već godinama i ima svoju draž. Meni je drago da to sportsko rivalstvo postoji i lijepo je da se tradicija nastavi i podigne na još veći nivo.
Gledajući tabelu i rezultate, normalno je da je Budućnost, u ovom trenutku, favorit. To je ekipa sastavljena od provjerenih igrača. Sad su se pojačani sa novim igračem, njihove su ambicije najveće i tu ne treba ništa više dodati. Mi smo još u fazi traženja – i igre i navikavanja jedih na druge, i to ide dosta sporo. Već sam mnogo puta rekao da smo mi ekipa koja može od svakog da izgubi, ali može svakog i da dobije. Imamo problema sa formom, kao i malih zdrastvenih problema, ali nisam trener koji to stavlja u prvi plan. Dolazi nam ekipa koja je vodeća na tabeli, koja je u seriji dobrih rezultata i sa velikim samopouzdanjem. Ali, i mi imamo svoje adute. Važno je da igrači daju sve od sebe. Nadamo se da će biti dobra košarkaška predstava u lijepoj atmosferi kao što je uvijek u Baru. Očekujem da pružimo svoj maksimim, a neka pobijedi bolji – kaže Pavićević.
Sead Šehović je do ovog ljeta branio boje Budućnosti.
- Sigurno je da nas očekuje teška utakmica.Oni su lideri na tabeli i u jako dobroj formi. Međutim, dolaze kod nas, a u „Topolici“ je tradiciomačno težek meč za njih. Očekujem da i mi malo dignemo formu pred domaćom publikom i suprotstavimo se Budućnosti na pravi način. Kažem opet, neće biti lako, ali naša obaveza je da damo sve od sebe i da pokušamo da ih savladamo – veli Šehović.
U Mornaru je još uvijek neizvjesno učešće povrijeđenog Uroša Lukovića, ostali su spremni i kako redom ističu, orni da pobijede Podgoričane.

Današnja utakmica između Mornara i Budućnosti Voli u dvorani “Topolica”, počinje u 20 časova.

M. Vujović

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar