Saopštenje KK Mornar Bar

djoko

Kada smo primili vijest da je Mornar izostavljen iz Evrokupa za sezonu 2020/21, smatrajući da nam je nepravedno oduzeto mjesto u jednom od dva elitna evropska takmičenja, reagovali smo burno, šaljući „otrovne strelice” i lijevo i desno, napadajući i one koji nisu doprinijeli takvoj odluci.

Ubrzo smo shvatili da je Bord Evrokupa samo postupio po jednom dopisu, da je u pitanju nesporazum, i da u njegovom činjenju nema krivice niti bilo kakvog animoziteta prema Mornaru. Naprotiv, Bordu Evrokupa je prevashodni interes košarka i njen razvoj i napredak svuda u Evropi. Zbog toga i nije bilo revanšizma prema ishitrenom saopštenju Mornara, jer u Evropi znaju da je Mornar postao ozbiljan klub koji organizaciono i kadrovski iz dana u dan jača i koji se džinovskim koracima penje ka vrhu regionalne, a samim tim i evropske košarke.

Uvjereni da smo na parketu zaslužili mjesto u Evrokupu, spremili smo ovog ljeta jaku ekipu koja bi na dostojan način reprezentovala crnogorsku i regionalnu košarku u drugom po snazi takmičenju u Evropi. Da smo na pravom putu pokazuju i naši rezultati već na staru priprema, na turneji po Srbiji, odnosno dvije pobjede nad abaligašima.

Vjerujemo da će čelnici Evrolige i Evrokupa na najbolji način razumjeti ovo naše saopštenje, prevashodno kao izvinjenje, ali i iskreno pruženu prijateljsku ruku za nastavak veoma dobre saradnje i da ćemo dobiti šansu da se ove i idućih sezona oprobamo u Evrokupu. Ukazanu priliku ćemo, budite uvjereni, iskoristiti kako dolikuje Mornaru, „Ponosu Bara”, klubu svijetle tradicije.

Predsjednik KK Mornar Bar, Đorđije Pavićević

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar