Labud nam javlja

lonccer L 4

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ zaokružilo je još jedan uspješan ciklus u svom stvaralaštvu.

Iz štampe su ovih dana izašle četiri knjige u ediciji Nekazano. Riječ je o zajedničkoj knjizi ljubavne poezije „Pjesnik – Svetionik“4 u kojoj su zastupljeni sto tideset autora iz čitavog svijeta, sa po jednom pjesmom. Druga knjiga je knjiga „Ogledalo anđela“ slovenačke autorke Kristine Anastasije Veras Brzin, riječ je o dvojezičnoj knjizi poezije na srpskom i ruskom jeziku. Sledeća knjiga je knjiga poezije „Bogatstvo duše“ podgoričke autorke Čedomile Radonjić Ivanović, koja je u ovoj knjizi opjevala mnoge staro-podgoričke porodice, svoje prijatelje, Podgoricu i Crnu Goru. I četvrta knjiga poezije je knjiga „Amor i Eros pohode me noću“ holandske autorke, bosanskog porijekla, Safete Osmičić – riječ je o jedinstvenoj knjizi, koja se sastoji iz dva dijela: ljubavne i erotske poezije.


- Nekazano nastavlja sa svojim izdavaštvom, uspješno kao i do sada. Napomenimo samo da smo prošle godine u jeku pandemije korona virusa objavili dvadeset pet naslova. U ovoj godini taj broj je manji ali več radimo na još rukopisima tri knjige i dva časopisa koji će uskoro biti pred čitaocima. Glavni problem u izdavaštvu je novac, što dobro znaju svi stvaraoci.
Sve knjige koje smo do sada objavili možete naći u gradskoj biblioteci jer Nekazano svaku knjigu, koju objavi, pokloni gradskoj biblioteci u pet primjeraka. Neke i više.


Takođe, valja napomenuti da smo ovih dana pored naših izdanja gradskoj biblioteci poklonili i dvadesetak primjeraka knjiga autora, naših prijatelja, koji su učestvovali na Četvrtom festivalu ljubavne poezije „Pjesnik – Svetionik“ i na I Barskom festivalu knjige a želim posebno napomenuti da su održavanje oba festivala podržali i pomogli Turistička organizacija Bar i Kulturni centar Bar, na čemu im se srdačno i javno zahvaljujemo.


Posebno bih napomenuo kao posebno vrijedne knjige slovačkih autora i izdvojio bih kao rijetku knjigu poezije Matije Bećkovića koju je preveo na slovački jezik naš ovogodišnji gost na Barskom festivalu knjige Martin Pobuđila. Pored njih tu su knjige poezije i aforizama i romana naših prijatelja iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Holandije i Bosne i Hecergovine. Snežana Ćosić, Valerio Orlić, Nada Karadžić, Smiljana Božić, Branka Popić, Borče Panov, Gordana Srećković i drugi.
Pred nama su napokon mirni, jesenji dani, i nadam se plodni po pitanju stvaralaštva i izdavaštva. - riječi su Labuda N. Lončara, predsjednika udruženja Nekazano.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar