Djeca protiv rata!

kontra war

Večeras je otvaranje izložbe likovnih radova djece iz Ukrajine "DJECA PROTIV RATA" .

Izložba se otvara u 19h u Umjetničkoj galeriji "Velimir A. Leković" u Baru.

Izložbenu postavku koja će trajati do 6.juna, otvoriće dr Anastazija Miranović, istoričarka umjetnosti i predsjednica Udruženja za razvoj međunarodnih odnosa iz Kijeva Tatjana Kolesničenko.

Izložba će se održati u okviru Međunarodnog dječijeg festivala XXXVI "SUSRETI POD STAROM MASLINOM" u organizaciji Kulturnog centra Baru uz podršku Ministarstva kulture i medija Crne Gore i opštine Bar.

Izložba predstavlja radove ukrajinske djece koja su preživjela rat. Radove realizuju djeca iz različitih dijelova Ukrajine, koja više od godinu dana žive pod bombardovanjem. Riječ je o djeci koja su preživjela tešku zimu sa stalnim nestankom struje i vode. Djeca koja rade domaće zadatke i čitaju knjige uz zvuk sirene. Djeca koja se, uprkos svemu, bave muzikom, umjetnošću, sportom, razvijaju svoje sposobnosti i pripremaju se za život u mirnoj Ukrajini. Slike prikazuju rat očima djece, njihov bol i užas, kao i bezgraničnu nadu u svijetlu budućnost i nepokolebljivo povjerenje u pobjedu svjetlosti nad tamom. U dječjem stvaralaštvu jasno je da i pored teških ratnih iskušenja, mladi umjetnici u svojim srcima čuvaju osjećaj za ljepotu svijeta.

Radove su kreirali učesnici VI Međunarodnog umetničkog festivala MAЛЮЙ.UA, koji organizuje Udruženje za razvoj međunarodnih odnosa ADRUM, promociona i produkcijska kuća STUDIORAR pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informacione politike Ukrajine i gradske vlade Kijeva za razvoj kulturne diplomatije između Ukrajine i drugih naroda.

Ukrajinska djeca svojim radovima prenose iskrene pozdrave i želje za mir i dobro djeci Crne Gore i cijelog svijeta, saopštila je Tatiana Kolesnichenko.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar