Rondović: „Djeca su vaša buduća publika“

klovn 2

Sinoć je na Šetalištu kralja Nikole predstavom za najmlađe „Luckasti klovnovi“, poslije nekoliko godina pauze, započeo Prateći program „Barskog ljetopisa“.


Veliki broj mališana, ali i slučajnih prolaznika, s nestrpljenjem je iščekivao predstavu. Reflektori su označili prostor u kom će grad postati scena.

klovn 1
Glumice Anđelija Rondović i Sanja Vujisić donijele su tekst Toda Nikoletića na jedan posve šarmantan način, animirajući ne samo najmlađu publiku već i roditelje. „Igranje na sceni, koja to nije, iziskuje puno koncentracije jer se gledalište nalazi sa svih strana, ali ima i svoje čari“, kazala je Rondović, dodavši da su djeca jednako važna publika: „Festivali moraju da imaju predstave za djecu zato što su oni vaša buduća publika. Ako ne počnemo odatle onda je ljude kasnije sramota da idu u pozorište, onda ne mogu, nemaju sa kim, a ovako ih navikavate na razne senzacije koje dobijaju od pozorišta. Nema bolje stvari nego raditi i igrati predstave za djecu i, na kraju krajeva, dovesti predstave za djecu.“
Neobični klovnovi Toto i Tati u luckastoj borbi za titulu najboljeg klovna dokazuju se publici kroz šašave borbe nadjačavanja, spletki, smicalica. Kroz prikazivanje sukoba, djeca se dovode do spoznaje da sreća i radost treba da osvoje naša srca koliko god bilo tuge na svijetu. Ova predstava nastala je u produkciji Korifej festa, a Rondović kaže da je rad na toj manifestaciji svojevrstan dug gradu u kojem stvara: „Od 7. do 21. avgusta imaćemo deveti po redu internacionalni „Korifej festival“ u Kolašinu. Imaćemo više predstava nego dana i to je za nas zaista velika stvar. Radi se o festivalu alternativnog pozorišta, i ove godine će imati svoju pozorišnu produkciju, ja ću raditi monodramu i to je na neki način odraz mog poštovanja i onoga što dugujem svom gradu u kome stvaram“, kazala je glumica.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar