Veče prijateljstva!

ego ll 3

Kultura: Nekazano javlja...

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika Nekazano u suorganizaciji sa “29. Danima Zagrađa” održali su književni susret pjesnika Nekazano sa Književnim klubovima „Dragoslav Grbić" iz Čačka i Udruženjam radnika pisaca i umjetnika Srbije, „Scene Crnjanski" iz Beograda i „Vuk Karadžić" iz Loznice.

Veče su vodili Radmila Ruvenović i Labud N. Lončar.

aeoo new 1

Na početku susreta Lončar je pozvao domaćina večeri Veselina Ćetkovića da pozdravi goste što je on uradio sa zadovoljstvom, objašnjavajući im istorijat “Dana Zagrađa” i plodnu saradnju sa udruženjem Nekazano, pozivajući goste da se i ubuduće okupljaju u Zagrađu na ovakvim i sličnim skupovima. Lončar je poželio dobrodošlicu gostima i ukratko ih upoznao sa istorijatom i akrivnostima udruženja Nekazano i kulturnim dešavanjima u Baru, zamolivši ih da se za vrijeme svog boravka u Baru i Sutomoru među svojim prijateljima osjećaju kao kod svoje kuće.

Radmila Rubaković predsjednica kluba iz Čačka zahvalila se na riječima dobrodošlice i upoznala prisutne sa svojim klubom i aktivnostima kluba. Nevena Kokanović ispred kluba iz Loznice upoznala je prisutne sa veoma bogatom istorijom kluba iz kojeg dolazi napominjući da dolazi iz kraja Vuka Karadžića koji je bogat sa ovakvim aktivnostima dajući zanimljiv podatak da je to jedno od najstarijih udruženja na našim prostorima.

Miroslav Ćosović, predsjednik udruženja Scena Crnjanski govorio je o Sceni i bogatoj saradnji sa udruženjem Nekazano. U nastavku večeri svoje pjesme govorili su Gordana Srećković, Maja Đukanović, Zorka Tošić, Olgica Lazović, Maja Nikolić, Magda Đorđević, Nevena Kokanović, Radmila Rubenović, Labud N.Lončar a Miroslav Ćosović je prisutne zabavio svojim aforizmima.

aeoo new 2

Rubenovićka je ispred svog kluba Lončaru i udruženju Nekazano uručila leksikon „Čačanski pesnički horizonti".
Lončar se zahvalio i veče je zaključio riječima da je ovo veče , veče prijateljstva i uvertira za VI Međunarodni festival ljubavne poezije “Pjesnik – Svetionik” upućujući poziv da im se prisutni gosti pridruže na festivalu. 

Veče je nastavljeno uz druženje, muziku i pjesmu - sve ono što krasi susrete u Zagrađu.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar