Najava: Novi mural u Baru

tomash mural 

Na muralu će biti lik Stane Tomašević.

Odabrana idejna rješenja za oslikavanje murala Svetlane Kane Radević u Podgorici, Jelene Vicković na Cetinju i Stane Tomašević u Baru, koji se realizuje u okviru projekta “Izuzetne žene Crne Gore“.
Na konkurs je pristiglo više od trideset prijava
Konkurs su u julu mjesecu raspisali Centar za ženska prava, u saradnji sa Ambasadom Holandije i Glavnim gradom Podgorica, Opštinom Bar i Prijestonicom Cetinje.
Za realizaciju murala Svetlane Kane Radević u Podgorici odabrano je idejno rješenje Miša Joskića, likovnog umjetnika iz Podgorice.
Za realizaciju murala Jelene Vicković na Cetinju odabrano je idejno rješenje Ksenije Borozan, studentkimje magistarskih studija vajarstva na FLU Cetinje.
Za realizaciju murala Stane Tomašević u Baru odabrano je idejno rješenje grafičke dizajnerke Emine Nimanbegović.
Emina Nimanbegović je rođena u Baru. Magistrirala je grafički dizajn na Fakultetu za dizajn i multimediju UDG 2023. godine. Učestvovala je u 24 grupne izložbe i realizovala četiri samostalne izložbe. U svojim umjetničkim djelima spaja kontrastne svjetove kako bi stvorila upečatljivu vizuelnu priču. Učesnica je i nekoliko međunarodnih simpozijuma. Dobitnica je druge nagrade za logo Sveti Stefan Hotels. Živi i radi u Ulcinju.
Foto: Centar za ženska prava

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar