Istinite priče

alab 2

Gordana Sarić u izdanju „Nekazano“

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umetnika "Nekazano" iz Bara objavilo je novu knjigu nikšićke književnice Gordane Sarić pod nazivom "Istinite priče i crnogorska veza".

alab 3
Tim povodom Labud N. Lončar, književnik i izdavač kazao je medijima:
"Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo izdavači i ove sjajne knjige naše pesnikinje i književnice Gordane. Knjiga je sama po sebi interesantna jer su u pitanju istinite priče koje su ispričane na majstorski način, onako kako samo ona to zna."


Zadovoljna svojom knjigom i izdavačem, Gordana Sarić kaže: "Raduje me što sam odabrala sjajnu Izdavačku kuću 'Nekazano' iz Bara, na čelu sa uglednim pesnikom Labudom N. Lončarom, organizatorom Međunarodnog festivala Pjesnik - Svetionik, da mi objavi moju dvadeset četvrtu knjigu. Pre ove knjige, Labud mi je objavio zbirku dečije poezije 'Kraljevski maskenbal'."

alab 1
U prvom delu knjige reč je o trideset i jednoj istinitoj priči koje je Sarićka sakupljala i majstorski obradila, a u drugom delu je simpatična drama pod nazivom "Crnogorska veza", gde je do izražaja došao njen smisao za humor i tragikomediju. Ovo je inače druga knjiga koju joj je "Nekazano" objavilo. Pre ove knjige objavili su joj knjigu poezije pod nazivom "Kraljevski maskenbal". Recenziju ove novoobjavljene knjige napisale su profesorka Snežana Radulović i književnica Milanka Aranitović Rakočević.
Profesorka Snežana Radulović u recenziji između ostalog kaže: "Životna istinitost je srž i vrednost Istinitih priča. Činjenica da je svaka priča zasnovana na istinitom događaju automatski uspeva da zaintrigira čitaoca čiji um autorka svojim jednostavnim, sažetim, suptilnim i slikovitim stilom pisanja nenametljivo uvodi u različite svetove i sudbine svojih junaka, s ciljem da prikaže realnost i izazove s kojima se ljudi suočavaju tokom svog života. U pričama, vešto psihološki i logički vođenim, autorka obrađuje širok spektar važnih, univerzalnih životnih motiva i tema."
Milanka Aranitović Rakočević, književnica, ističe: „Riječima, sintagmama i metaforama Gordana Sarić boji život svojih junaka, jednostavnošću pripovijedanja zaokuplja pažnju čitalaca i osvaja autentičnošću. Dobar dio Gordaninih priča sadrže u sebi poruke filozofskih hipoteza. O njenom umijeću lirika i poete suvišno je pisati ali ona svoje priče slika kičicom svjetlosti, ljubavi, mira. Gordanine priče su vodjene vještom rukom pripovjedača. Ona nas kroz upotrebu originalnih izraza i fraza crnogorskog jezika vodi kroz život zaboravljenih riječi i značenja.“

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar