Nekazano: Dostojni!

lab lon 4

Dostojno obeležili Svetski dan knjige i autorskih prava.


Saopštenje udruženja,

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika "Nekazano" svečano je obeležilo Svetski dan knjige i autorskih prava u saradnji sa JU Srednja stručna škola Bar, organizujući promociju svog časopisa književnosti i umjetnosti "Nekazano" br. 13. Ovaj broj časopisa posvećen je očuvanju sećanja na pjesnika Ranka Radovića, koji je preminuo prošle godine. Pored sećanja na Radovića, u časopisu su zastupljeni radovi osamdeset tri pesnika, dvadeset sedam proznih pisaca i trinaest satiričara i aforističara.
Moderatori večeri bili su Gordana Srećković, pesnikinja iz Holandije, i Sanja Veličković Radonjić iz Podgorice. Labud N. Lončar, predsednik udruženja "Nekazano", otvorio je veče zahvaljujući se gostima koji su doputovali iz Nišića, Podgorice, Risna, Beograda, kao i domaćinu, gospodinu Vučku Asoviću, direktoru JU Srednja stručna škola Bar, na podršci. Posebno je zahvalio protojereju Jovanu Plamencu na prisustvu i njegovom osvrtu u časopisu.
Mr Vučko Asović, ispred JU Srednja stručna škola Bar, govorio je o istorijatu Svetskog dana knjige i autorskih prava, ističući važnost ovog dana. Zahvalio se udruženju "Nekazano" na njihovoj posvećenosti knjizi i istakao talentovane učenike svoje škole, poput Ksenije Stamatović koja je osvojila prvo mesto na konkursu organizacije Crvenog krsta.

lab lon 2
U delu večeri posvećenom Ranku Radoviću, Lončar je izneo podatke o njegovom životu i delu, ističući njegov doprinos udruženju "Nekazano". Protojerej Jovan Plamenac, dugogodišnji prijatelj Radovića, govorio je o njihovom odnosu i Radovićevom stvaralaštvu. Pesnikinje Sanja Veličković Radonjić i Gordana Srećković čitale su pesme Ranka Radovića, a Sanja je takođe izvela i svoju pesmu posvećenu njemu.
Natalija Novaković nasjstariji član udruženja ovom prilikom uručila je člansku kartu Nikoli Mrdaku koji je nakon toga govorio svoje aforiuzme, po Kojima je nadeleko poznat. Svetlani Milić, Donki Merdović i Ognjenu Lutovcu članske karte udruženja uručio je Labud N. Lončar, predsjednik udruženja.

lab lon 1
Nakon čega je Sanja Popadić, gost večeri, govorila o svom stvaralaštvu. Uprkos problemima sa ozvučenjem, Zdravko Đuranović i Natalija Novaković izveli su muzičke numere. U nastavku večeri, pjesnikinje Sanja i Gordana su vodile program a prisutni autori: Natalija Novaković, Sanja Popadić, Zdravko Đuranović, Ina Đuranović, Nikola Mrdak, Vinka Marstijepivićć Lerenc, Marko Orlandić, Savka Gudović Parađina, Aleksandra Đurović, Enesa Sukić, Dragoljub Pejović,Svetlana Milić, Sanela Ramadanović Softić, Ognjen Lutovac, Ilija Vuković, Vladimir Cerović, Maja Nikiloć, Tatjana Maraš, Donka Merdović, Marko Giljača , Janković Vaskilije, Srđan Bajić, Milojka Banduka, Darko Bulić, Sanja Veličković i Gordana Srećković govorili su svoje pjesme i aforizme.prisutni autori čitali su svoje pesme i aforizme. Ksenija Stamatović, učenica JU Srednja stručna škola Bar koja je osvojila prvo mjesto na konkursu organizacije Crvenog krsta govorila je svoje dvije pjesme.

lab lon 3
Labud N. Lončar posebno je istakao autorka Aleksandru Đurović i Enesu Sukić, podmladak "Nekazanog", čije su knjige objavljene kada su napunile osamnaest godina.
Na kraju večeri, Lončar je pročitao svoju pesmu i zahvalio se prisutnima na divnoj večeri. Udruženje "Nekazano" je tom prilikom podelilo pedeset primeraka časopisa "Nekazano".

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar