Promocija knjige “Ka’ Etehoimnta” Senada Karađuzovića

karadzuz

Djelo “Ka’ Etehoimnta” se mora guštati!

Autor: MEDIABIRO
Knjiga “Ka’ Etehoimnta” Senada Karađuzovića je peto djelo iza kojeg kao izdavač stoji Savjet muslimanskog naroda u Crnoj Gori, na šta su u Savjetu posebno ponosni, kazao je predsjednik Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore Sabrija Vulić. Na promociji knjige u organizaciji Savjeta muslimanskog naroda Crne Gore naveo je da je riječ o autoru sa kojim je uvijek dobro druženje.

Sretan sam što smo stali iza njega još i više jer smatram da je on trenutno jedan od najznačajnijih i najplodnijih crnogorskih pisaca, kazao je Vulić na promociji knjige.

Da je veliko zadovoljstvo stajati sa Karađuzovićem i predstavljati njegovo djelo u lijepom prostoru Savjeta muslimanskog naroda, istakao je novinar i publicista Vlatko Simunović. Senad Karađuzović je, dodaje, fascinantno i nedokučivo ljudsko biće.

Ja nešto slično nijesam sreo. Vjerujte mi da je napravio duboku knjigu. Ne može se dokučiti čudesna mirnoća njegove pjesme. Senad Karađuzović je jedan od nostalgičara Jugoslavije. On je naš čovjek, ali uz njega ne mogu ići prisvojne zamjenice. Senad je svoj i nemjenjiv. Ako ga svojatam to činim jer je to čovjek iz prohujalih jugoslovenskih vremena koji se više ne može naći. 

Simunović ističe da se djelo “Ka’ Etehoimnta” mora guštati.

Njegova djela su goli život. Senad Karađuzović je neponovljiv, a učinio je veliku stvar za kulturu ovog prostora. On ima nesalomiv duh, a najbolje njegovu širinu mogu opisati kroz stihove stare crnogorske pjesme, širok od Ulcinja pa do kraja Boke, istakao je Simunović.

Urednik knjige, novinar i publicista Vanja Kovačević prisutnima je kazao da je prihvatio da uređuje djelo Karađuzovića jer sa svakom knjigom donese nešto novo, pa nije izuzetak ni sa ovom.

Ova knjiga mi je potvrdila da Senad Karađuzović opstaje. On ima moć da kroz svoju biografiju ispriča priču i istoriju naroda jednog prostora. Na početku knjige napisao je da je čovjek bez prošlosti. Ja kažem, on je svakako čovjek budućnosti jer će se njegovi stihovi pamtiti, kazao je Kovačević u Kulturnom centru Savjeta Muslimanskog naroda.

Karađuzović je i ovim djelom dokazao da piše srcem, istakao je Kovačević.

Piše srcem a glavu je čuvao za prolazak kroz zid, iako to nije morao. Ali ja ga zbog toga posebno volim. Senad Karađuzović dobro zna da pokaže da je bitan susret čitaoca i autora oko u oko, ali i srcem u srce. On nas osvješćuje i vraća sebi. Kada ga čitate imate osjećaj da su priče o vama, ili makar pisane za vas, istakao je Kovačević.

Promociji u organizaciji Savjeta Muslimanskog naroda u Crnoj Gori prisustvovao je i autor Senad Karađuzović koji je od prisutnih dočekan i ispraćen aplauzom.

Stihove iz Karađuzovićeve knjige na promociji u Kulturnom centru nacionalnih Muslimana čitao je Amir Arabelović.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar