Gazmend Çitaku -Ambasador UNIVERSUM ACADEMY SWITZERLAND za MNE

sa dodele

Universum Academy Switzerland je osnovana 1990 godine u Belizoni- Švajcarska. Sjedište organizacije je u Luganu a registrovana je u Registaru EU kao i pri Ujedinjenim Nacijama 2014g.


Piše:Anto Baković
Misija Universum Academy je promocija kulture, istorije i tradicije naroda. Na osnovu člana 31 Statuta, Universum Academy pruža potporu International University of Peace koja primarno angažuje se oko afirmacije apsolutnih vrijednosti kao što su život, porodica, ljudska prava i mir među nacijama.
Pod pokroviteljstvom Universum Acaademy čiji je osnivač i aktuelni predsjednik Dr. Valerio Giovanni Ruberto organizuje se I Universum International Literary Award, književni konkurs međunarodnog karaktera koji dodeljuje Međunarodnu literarnu nagradu, Universum Donna, Alexander i Universum Medical and Scientific Research Award koje godišnje dodjeljuju nagrade za akademske zasluge, za naučna istraživanja, novinarstvo i drugim društvenim poljima.
Ova organizacija osim svoje mreže koja djeluje u Švajcarskoj i Italiji pomoću svojih akreditovnih Ambasadora prisutna je i u nekoliko država kao: SAD, Kanada, Argentina, Portugalija, Španija, Engleska, Albanija, Grčka, Hrvatska, Srbija itd. Za Ambasadora ove organizacije u Crnoj Gori izabran je g.Gazmend Çitaku iz Ulcinja. Akreditacija i svečana ceremonija inauguracije za Ambasadora Universum Academy Switzerland održana je  oktobra 2017 u Pescari- Italija u prisustvu velikog broja značajnih ljudi akademskog i kulturnog života Italije,propraćeno briljantnim nastupom poznate svijetske balerine Roberte di Laura, glumice Eve Immediato i izvođačima klasične muzike.
Na svečanoj ceremoniji osim akreditacija Ambasadora za 5 država među kojima i Crne Gore, dodeljene su i Plakete za Ambasadore Mira (međunarodnog karaktera), Plakete za uspješne žene (međunarodnog karaktera), Plakete za akademska i naučna dostignuća kao i Plakete za stimulisanje .
Gazmend Çitaku je od osnivanja 2001 godine član Mediteranskog centra fotografije iz Bara.

auto klime bakovic 1

opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar