Bajaga zove na novogodišnji hepening u Baru!

Bajaga

Popularni srpski roker Bajaga i njegovi Instruktori uljepšaće Baranima početak 2017. nastupom na trgu Vladimira i Kosare 1. januara u njihovom gradu.

Ovim koncertom biće zatvoren "Barski novogodišnji hepening" u okviru kojeg će se od 26. decembra održati šarenolik program, a Bajaga najavljuje odličan provod prve večeri nove godine.

"Zaista smo u top formi, imali smo mnogo koncerata ove godine. Svirali smo nedavno u Skoplju, u Zagrebu, 31. sviramo na trgu ispred Skupštine u Beogradu i odmah idemo na avion, dolazimo ujutro rano u Bar. Tamo ćemo malo da odmorimo i onda spremamo novogodišnji program, koji smo izvodili uopšte na ovim prazničnim nastupima. Znači izbor najvećih hitova iz svih perioda karijere. Tako da vjerujem da će svi koji dođu u Bar 1. januara biti zadovoljni", istakao je popularni muzičar u razgovoru za "Vijesti".

Bajaga i Instruktori gotovo redovno sviraju za praznike, a poznati roker kaže da mu to ne smeta, već da voli i da je navikao da "najluđu noć" provodi uz gitaru i na bini.

"Moj bend postoji preko 30 godina i možda tri ili četiri puta nismo svirali za Novu godinu. To je nekako za muzičare radni dan", objašnjava on.

Kada bude zaokružio godinu na izmaku, Bajaga kaže da će biti zadovoljan kako je protekla, a posebno ga raduje što ju je njegov bend proveo uglavnom na putu, i pored toga što već ima veliku kilometražu iza sebe.

"Prošla je odlično obzirom da nismo imali neko novo izdanje, ali smo svirali baš puno. Imali smo mnogo samostalnih i grupnih koncerata, a posjetili smo i gomilu festivala. Bila je baš uspješna godina", ističe pjevač.

Ono što se izdvaja je činjenica da Bajaga sa Instruktorima redovno svira i van ex YU prostora. Tako je bilo ove, tako će se izgleda nastaviti i naredne godine, jer beogradski muzičari već imaju zakazan koncert u češkom glavnom gradu Pragu 19. januara.

"To je jedna mnogo lijepa sala, zove se 'Lucerna Music Bar'. To je neko kao staro pozorište, baš je dobro mjesto. U Pragu nismo svirali pet, šest godina, tako da mi je drago da dolazimo ponovo. U Budimpešti smo svirali u novembru, takođe i Beču, prošle godine smo u decembru bili u Australiji, tako da ima dosta tih nastupa i po ex Yu prostorima i po inostranstvu", priča muzičar.

Četiri godine je prošlo od izlaska uspješnog posljednjeg albuma Bajage i Instruktora "Daljina, dim i prašina", poznati muzičar ranije je najavio da će na jesen krenuti da radi na novom materijalu, a sad je to i potvrdio.

"Sad smo nešto polako počeli. Vjerujem da ćemo tokom iduće godine izdati neko novo izdanje sigurno", otkrio je on.

Mada je tek na početku procesa, Bajaga je otkrio kakav plan ima za naredni album.

"Za sad skupljam pjesme, imam možda pola materijala. Malo pravim probe sa bendom. Vidjećemo, ali u svakom slučaju biće to živa svirka i tradicionalni rok instrumenti. Znači nećemo puno elektronike koristiti, već više nešto onako klasično, ali dobro snimljeno i sa emocijom", kazao je muzičar.

A imao je i poruku uoči predstojećih praznika.

"Vašim čitaocima i svim ljudima u principu za Novu godinu da poželim puno zdravlja, sreće i ljubavi, a za ostalo da se snađemo sami nekako", kazao je kroz smijeh.

(Izvor: VIJESTI)

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar