Vozači i pješaci, oprez!

aut sergo 2 

U proteklih nekoliko dana, na saobraćajnicama u više gradova, u užim gradskim jezgrima dogodilo se više saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali pješaci.

Ono što posebno zabrinjava je da su u ovim nezgodama, povrede zadobili uglavnom maloljetna lica ili djeca, dok je nažalost od zadobijenih povreda u nezgodi kao pješak peminula jedna maloljetna osoba.
Imajuću u vidu da su pješaci posebno ranjiva kategorija učesnika u saobraćaju, koristimo priliku da još jednom ukažemo vozačima na obavezu poštovanja saobraćajnih propisa i posebnu pažnju i oprez, kada upravljaju vozilima u blizini obilježenih pješačkih prelaza i djelova saobraćajnica na kojima je realno očekivati povećano kretane pješaka, posebno djece ( raskrsnice, u blizini parkova, sportskih terena, igraonica i sl).
Takođe, apelujemo na roditelje, da djecu ne puštaju u saobraćaj bez nadzora starije osobe, te da im skrenu pažnju, da se ne kreću van obilježenih pješačkih prelaza ili frekventnim saobraćajnicama, da koriste trotoarske površine i ulicu prolaze posebno pažljivo, bez žurbe, poštujući semaforsku svjetlosnu signalizaciju.
Službenici Uprave policije će kroz pojačane aktivnosti i prisustvo na kritičnim raskrsnicama i gradskim saobraćajnicama nastojati da preventivnim ali i represivnim aktivnostima, u skladu sa zakonom, u mjeri mogućeg doprinesu smanjenu broja saobraćajnih nezgoda, posebno onih u kojima učestvuju pješaci, stoji u saopštenju koje potpisuje Uprava policije.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar