Čestitke za Dan državnosti

spomenik vir

Čestitka predsjednika Opštine i predsjednice Skupštine Opštine Bar

Čestitka Predsjednika Opštine Bar Dušana Raičevića

raicko
Građankama i građanima Bara, ali i cijele Crne Gore, u ime Opštine Bar i svoje lično ime, upućujem srdačne čestitke povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore i antifašističkog ustanka crnogorskog naroda.

Ovaj dan slavimo u znak sjećanja na veličanstvene događaje koji su ispisali istoriju, ali i sudbinu našeg naroda i države. Bar je u svakom od tih istorijskih procesa imao posebno i važno mjesto, i na to smo i danas ponosni, ljubomorno čuvajući slavnu tradiciju predaka i ostavljajući je u amanet potomcima. Tradicija borbe za pravo, čast i slobodu, tradicija antifašizma, otpora mržnji i tradicija odgajanje bratske ljubavi i sloge među svim ljudima.

Od 1878. i Berlinskog kongresa Bar je bio dragulj u crnogorskoj kruni i državi, a 1941. Bar je bio i sjedište ustanka u koji je cijela slobodarska Evropa ponovo uprla oči. U svijetu porobljenom fašizmom i nacizmom, jedan mali narod se, baš ovdje, u Baru, usudio da ponovo prkosi moćnoj sili i pružio otpor zlu i nasilju, podižuću ustanak kojim je na kraju i sam sebe oslobodio jarma i tiranije.

Oslanjajući se na takve slavne tradicije, mi danas gradimo moderan i evropski grad Bar, koji sve to ne bi bio da duboko u sebi ne nosi luču slobode, ponosa, bratske sloge i zajedništva bez obzira na sve različitosti njegovih ljudi. Sve to omogućilo je našem gradu da zajednički korača naprijed, da se gradi, da bude bogatiji i napredniji. Tim putem ćemo nastaviti i u narednom periodu i pokazati superiornost takve vizije Bara koji će, iz dana u dan, iz godine u godinu, svojim građanima nuditi sve bolji kvalitet života i sve jasniju perspektivu daljeg razvoja i napretka u modernoj, mediteranskoj i evropskoj državi Crnoj Gori.

Da je vječna Crna Gora!

Dušan Raičević, Predsjednik Opštine Bar

***

Milena SO
Čestitka predsjednice SO Bar Milene Božović
Drage sugrađanke i sugrađani,

U ime Skupštine opštine Bar i u svoje ime čestitam 13. jul – Dan državnosti Crne Gore.

Ove godine se obilježava jubilej 80 godina od Trinaestojulskog ustanka i sa dubokim pijetetom i zahvalnošću se podsjećamo velikih istorijskih događaja koji simbolišu crnogorski slobodarski duh i tradiciju – Berlinskog kongresa 1878. i ustanka protiv fašizma 1941. godine.

Neka vrijednosti 13. jula vode Bar i Crnu Goru ka budućnosti prosperiteta, mira, ravnopravnosti, vladavine prava, jednakih šansi i srećnih građana.

Srećan Dan državnosti!

Predsjednica SO Bar, mr Milena Božović

 

Cakan dobra

Čestitka Biram Crnu Goru

U ime Biram Crnu Goru i u svoje ime, svim crnogorskim građanima u domovini i dijaspori čestitam 13. jul - Dan državnosti i Dan ustanka protiv fašizma.
Svijetla i časna simbolika 13. jula podsjeća nas sada, možda više nego ikada, na to koliki je naš dug prema precima i koliko je duboka i ozbiljna naša odgovornost pred budućim pokoljenjima.
Zato je naša obaveza da nastavimo da čuvamo i razvijamo poruku antifašizma i da zajedno gradimo modernu Crnu Goru kao slobodno, odgovorno, pravedno i ekonomski jako društvo uz punu afirmaciju građanskih vrijednosti.
SREĆAN TI PRAZNIK, CRNA GORO!

Radomir Novaković Cakan, Predsjednik Biram Crnu Goru

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar