Reagovanje na saopštenje kalafatske radionice Bokovac

zast

Opština Bar: Za podršku zanatlijama usvojen poseban program, podržavamo sve segmente lokalne ekonomije.

Opština Bar naporno radi na tome da osmisli načine podrške i promovisanja svih vrsta djelatnosti i jačanja lokalne ekonomije u Baru. Shodno tom nastojanju usvojili smo i relizovali već niz programa finansijske i druge podrške, za NVO, preduzetništvo, za žene u preduzetništvu, za poljoprivrednike, mlade poljoprivrednike a nedavno je usvojen i program podrške zanatlijama koji će u narednom periodu biti realizovan.

U tom smislu, nalazimo neopravdanom današnju reakciju d.o.o. “Wooden boats Bokovac", koji su nakon gotovo 20 dana od zavšretka konkursa za podršku projektima u oblasti preduzetništva i to nakon što su organi lokalne uprave cijeli taj period iscrpno pojašnjavali i davali predstavnicima ovog društva sve informacije koje su tražili, ipak odlučili da u medijima okrive Opštinu za nešto što, naprosto, nije predmet konkursa o kojem govore.

Dakle, Opština Bar raspisala je konkurs za podršku biznis planovima preduzetnika, koji je uspješno realizovan i izabrani su najbolji projekti. Cilj ovog konkursa je da se podrže biznis ideje koje će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta za mala i mikro preduzeća. Dakle, prijava “Wooden boats Bokovac" nije odgovarala uslovima konkursa jer se odnosi na zanatstvo i podršku razvoju zanatske djelatnosti ove firme te za njihovu nabavku opreme, alata i slično. Dakle, ne nikako za novu biznis ideju i otavarnje novih radnih mjesta.

Uprkos tome, ova firma nalazi za shodno da uputi reakciju javnosti, žaleći se što njihov projekat nije dobio sredstva na konkursu za potpuno drugu i različitu oblast od one koju oni obavljaju. Podsjećamo da je Opština Bar, upravo prepoznajući značaj ove kalafatske radionice, na konkursu za NVO 2019. godine, podržala projekat ove organizacije sa iznosom od 3.120,00 eura, te da ne stoje ocjene o tome da Opština ne prepoznaje bilo čije napore u Baru.

Ponavljamo da je Opština Bar nedavno kreirala potpuno novu liniju podrške kroz Program podrške zanatstvu u Baru, preko kojeg će svi koji se bave zanatima, bilo fizička ili pravna lica, kao što je to slučaj sa radionicom “Wooden boats Bokovac", moći da apliciraju za namjenska, bespovratna sredstva koja će iskoristiti za razvoj svojih zanata i zanatlijskih vještina. Uvjereni smo da je svakom dobronamjernom građaninu potpuno jasno da Opština na ovaj način, segmentirano, želi da što više i konkretnije pomogne svaku oblast posebno, bilo to preduzetništvo, poljoprivreda ili zanatstvo, kako bi svako sa svojom specifičnošću mogao da dođe do izražaja i realizuje svoju ideju i potencijal.

U tom procesu očekujemo saradnju i podršku, prije svega, budućih korisnika ovih sredstava ali i svih građana,stoji u reagovanju Opštine Bar.
Opština je reagovala na tekst objavljen na Jedru:
https://www.jedro.bar/info/10785-koliko-vrijedi-crnogorsko-barski-brend

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar