Dodijeljene nagrade ″Za još ljepši grad″

bogumila

Bar (Mediabiro) – U Baru su sinoć dodijeljene nagrade najboljim takmičarima tradicionalne akcije ″Za još ljepši grad″, koju je po XXI put organizovala Turistička organizacija Bar.

Akcija je trajala od 15. maja do 15.jula.

Pravo učešća su imala sva fizička i pravna lica na području barske opštine.
Stručni žiri akcije ″Za još ljepši grad″ u sastavu: Damir Mašović-predsjednik komisije-diplomirani pejzažni arhitekta, Vesna Ljujić, član komisije – dipl. ing. poljoprivrede-odsjek hortikultura i Mira Prentović, član komisije-ing. hortikulture obišli su kandidate koji su ušli u uži krug obzirom da je i ove godine zbog epidemiloške situacije prijavljivanje bilo on-line, tačnije zainteresovani građani su slali fotografije na adresu Turističke organizacije Bar.
Nagrade za fizička lica bile su: I nagrada 300 eura, II nagrada 200 eura i III nagrada 100 eura.
Osim stručnih ocjena žirija, građani su glasali od 16. – 20.jula., putem sajta Turističke organizacije Bar www.bar.travel i po svom ukusu odabrali najljepši vrt ili baštu.

b laureati
Kada je riječ o kriterijumima za odabir najljepših bašta i vrtova, žiri je ocjenjivao usklađenost vrta, objekta i okoline, raznovrsnost i raspored biljaka u vrtu, vrtno - arhitektonske elemente kao i kvalitet održavanja.
U kategoriji fizičkih lica prijavilo se 23 učesnika, čije bašte svojom ljepotom doprinose boljem imidžu grada.
Nagrade u kategoriji za najljepši vrt uručio je predsjednik Komisije Damir Mašović.
Dobitnici ove nagrade su: I nagrada Almira Žuđelović u iznosu od 300 eura, II nagrada Olga Masoničić u iznosu od 200 eura, III nagrada Ljiljanja Vujošević u iznosu od 100 eura.
Prvu i drugu nagradu u kategoriji za najljepši tersasu uručila je članica Komisije Vesna Ljujić dok je treću nagradu uručila članica Komisije Mira Prentović.
Dobitnici ove nagrade su: I nagrada Tatjana Matović u iznosu od 300 eura, II nagrada Desimirka Vuković u iznosu od 200 eura, III nagrada Miroslav Živić u iznosu od 100 eura.
Stručni žiri je takođe u kategoriji fizičkih lica dodijelio i specijalne nagrade.
Specijalna nagrada u iznosu od 200 eura za najljepšu bogumilu pripala je Acu Marčiću a uručila mu je članica komisije Mira Prentović.
Specijalnu nagradu od 350 eura za dugogodišnji uloženi trud , istrajnost u kvalitetu i održavanju vrtnih površina i posebno isticanje na uređenju vrta dobili su Krsto Dabanović i Draginja Peroč a uručio im je direktor Turističke organizacije Bar gospodin Emil Kukalj.
Plaketa u kategoriji fizičkih lica na osnovu ocjena posjetilaca sajta TO Bar www.bar.travel pripala je Ljiljani Milović iz Sutomora.
Višnja Raičević, menadžer u TO Bar, kazala je da žiri ove godine nije imao lak zadatak imajući u vidu da je svaka bašta veličanstvena i upečatljiva na svoj način.
“Zahvaljujemo se svim učesnicima koji su već 21 godinu zaredom učinili da Akcija u potpunosti opravda socio ekološku i estetsku misiju, a ujedno je doprinijela da opština Bar izgleda ljepše i prijatnije”, poručila je Raičević.
Dobitnica druge nagrade u kategoriji najljepše terase, Desimirka Vuković kazala je da prvi put učetvuje u takmičenju.
“Specifično je što po prvi put učestvujem i osvojila sam nagradu. Imam prostor od sedam, osam metara koji sam ja oplemenila. Uglavnom imam suptropske biljke kao što su palmice, a ima i višegodišnjih biljaka”, kazala je Vuković.
Dobitnici prve nagrade u kategoriji najljepši vrt Almiri Žuđelović ovo nije prvi put da učestvuje u Akciji.
“Učestvovala sam već sedam puta i ovo je peta nagrada. Svakve godine nešto novo dodam, nešto promijenim. U sve ovo uveo me suprug koji voli baštu i cvijeće. Ovo je lijepa akcija i zahvaljujem se TO Bar na ovoj prilici”, rekla je ona.
Dobitnik specijalne nagrade za najljepšu bogumilu Aco Marčić rekao je da je jako srečan zbog nagrade.
“Ljudi su oduševljeni, zastaju non stop, pitaju da se slikaju kod bogumile. Bilo je dosta truda, čišćenje, uređivanje, zalijevanje. Ovo je odlična akcija TO Bar, samo neka nastave ovako”, zaključuje Marčić.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar