Ministarstvo prosvjete donijelo zaključke za početak školske godine

seš

Radna grupa Ministarstva prosvjete nauke kulture i sporta donijela je zaključke o načinu na koji će se realizovati nastava od 1. septembra.

Na osnovu formulisanih zaključaka, časovi će trajati po 30 minuta, obavezno nošenje maske se preporučuje, ali nije pod imperativom, zbog kako kažu, njihovog zakonskog prava na obrazovanje.

U skladu sa razmotrenim prijedlozima svih predstavnika, Radna grupa je formulisala konkretna rješenja za održavanje i organizaciju nastave u predstojećoj školskoj godini:

1.Predškolske ustanove će vaspitno-obrazovni rad realizovati kao i do sada, bez promjena.

2.Trajanje školskog časa biće 30 minuta, a nastavni planovi i programi će biti jedinstveni i prilagođeni tom trajanju.

3. Pauza između časova trajaće najmanje pet minuta, a trajanje malog i velikog odmora biće produženo u skladu sa mogućnostima škola.

4.Mjerenje temperature i dezinfekcija ruku na ulazu u školu su obavezni.

5.Nošenje maski je stroga preporuka Instituta za javno zdravlje i Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, ali MPNKS ne može vratiti iz škole nijedno dijete koje ne nosi masku, zbog njihovog zakonskog prava na obrazovanje.

6.Organizovanje što većeg broja časova i nastavnih aktivnosti na otvorenom prostoru, u skladu sa prostornim, kadrovskim i ostalim kapacitetima škola i vremenskim uslovima.

7. Za djecu sa smetnjama u razvoju koja su onemogućena da redovno pohađaju nastavu, biće organizovana online nastava, a nastavni materijal će im se dostavljati na kućnu adresu.

8.Sve škole dobile su od Zavoda za školstvo i Centra za stručno obrazovanje uputstva koja su dužna da poštuju.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar