NVO "Mrkojevići" je započela sprovođenje projekta „Ženska preduzetnička akcija"

 Opstina i NVO

Projekat je podržan od strane Opštine Bar.

Prepoznavši potrebu da kroz svoje djelatnosti damo doprinos jačanju rodne ravnopravnosti i podizanju svijesti o ženskom preduzetništvu u lokalnoj zajednici, projektom smo planirali nekoliko edukativnih treninga za naše sugrađanke.

Projektne aktivnosti će se realizovati do kraja ove godine. Svrha planiranih treninga je da motivišemo žene iz naše lokalne zajednice na pokretanje biznisa, pa će kompletna edukacija dati odgovore na pitanja koje su to oblasti u kojima bi se ženska preduzetnička inicijativa najbezbolnije i sa najmanje ulaganja mogla realizovati, kako razraditi model budućeg biznisa, koje su prednosti udruživanja ženskih biznisa u klastere, koji su aktuelni programi podrške ženskog i uopšte preduzetništva. Tokom treninga će se poseban akcenat staviti na temu razvoja preduzetničkih inicijativa u oblasti ruralnog turizma iz razloga što je u pitanju jedna od strateški važnih oblasti u kojoj se bez mnogo ulaganja mogu oprobati mnoge naše sugrađanke iz ruralnih predjela.

Prva motivaciona radionica će se održati krajem septembra, a informaciju o preciznom vremenu i mjestu održavanja ćemo blagovremeno podijeliti putem medija, portala Glas Mrkojevića, kao i putem društvenih mreža. Tokom projekta cemo takode pripremati blogove na temu ženskog preduzetništva, a predviđena je i izrada brošure koja će predstaviti rezultate projekta i takođe služiti kao motivišući promotivni materijal kada su u pitanju ženske preduzetničke inicijative.

NVO Mrkojevići je do sada sprovela niz uspješnih projekata. U prvom redu to je manifestacija „Dani Mrkojevića" koja se održavala u MZ Mrkojevići počev od osnivanja organizacije. Najznačajni realizovani projekat ove nevladine organizacije u posljednjoj deceniji odnosio se na izradu glavnog projekta za rekonstrukciju i sanaciju školskog igrališta Osnovne skole „Mrkojevići" u Pečuricama, kao i idejni projekat natkrivanja pomenutog igrališta.
Takode se može pohvaliti partnerskim učešćem u izvođenju projekata koji su imali za cilj očuvanje kulturne baštine i identiteta Mrkojevića, saopštila je ispred NVO Mrkojevići Emina Perazić, koordinatorka projekta.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar