Biram Crnu Goru: počnimo da pričamo o budućnosti!

Cakan dobra

Još jednom smo bili svjedoci scenama koje su dovele do novih podjela u Crnoj Gori.

I još jednom, umjesto da gledamo u budućnost, mi smo zaglavljeni u prošlosti. Nije to od juče. Ili od prošle godine. Na djelu je već nekoliko godina stalno tjeranje inata. Makar i na štetu svih nas.
Sve je više političara u našoj zemlji, na obije strane, koji narod i njegove frustacije lošom ekonomskom situacijom, okreću ka nacionalizmu i netrpeljivosti- zarad sakupljanja jeftinih političkih poena i kao vječite teme za izborne kampanje.
Umjesto da pričamo o ekonomiji ili situaciji sa koronom, nas svakodnevno zatrpavaju sa "zavisnih" i "nezavisnih" medija novim podjelama i skandalima.
Građanima Bara ne moramo da objašnjavamo kako se živi u multietničkom društvu i šta je to. Ovdje se ispadi, kao oni sa Cetinja, ne tolerišu, jer smo mi vaspitavani od malena da cijenimo svoje, ali i da poštujemo tuđe.
Ne želimo da dijelimo ili plašimo svoje sugrađane baukom nacionalizma već da realno sagledamo ekonomsku situaciju u Baru i Crnoj Gori, a o čemu iz drugih partija ne žele da govore.
Čeka nas teška zima, jer se od podjela i sukoba ne može nahraniti porodica niti se platiti računi koji dolaze svakog mjeseca. Ova sezona koja je bila pristojna, ne može da nadoknadi kompletno izgubljenu sezonu iz 2020. Naša ekonomija se nije oporavila i još uvijek je na koljenima.
Ono što nas još više brine je podatak da je Bar u ovom trenutku drugi po broju zaraženih koronom u Crnoj Gori. Bolnica se puni velikom brzinom. Mali je broj vakcinisanih, iako nas stručnjaci upozoravaju da nam je to jedini izlaz, a vakcina konačno ima dovoljno.
Trgnite se ljudi - dosta je mržnje i podjela. Dajte da pričamo o budućnosti i kako da rješavamo ekonomske probleme koji su pred nama, saopštila je Press služba Biram Crnu Goru

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar