Reagovanje: Abazović da odgovori da li je za Krivokapićev plan ili istinski nestranačku Vladu

zdenka popovic 

Zdenka Popović, poslanica Demokrata u skupštini Crne Gore, saopštila je da kolege iz URA nastavljaju sa “jeftinim medijskim trikovima, vrlo sličnim trikovima DPS, u kojima se informerski manipuliše i podmeće”.

Prvo, Skupština na plenarnom zasijedanju ne može raspravljati i odlučivati o izboru članova Tužilačkog savjeta bez utvrđenog predloga kandidata na matičnom odboru. A, prije sjednice matičnog odbora parlamentarna većina treba da dogovori listu kandidata.

Predlog liste kandidata kao što dobro znate ne postoji u skupštinskoj proceduri, te samim tim i formalno-pravno Skupština na plenumu ne može raspravljati o nepostojećem aktu, niti predsjednik Skupštine može zakazati takvu sjednicu što Abazovic dobro zna, ali manipuliše kako bi izbjegao nestranačku Vladu u kojoj bi on morao podnijeti ostavku.

Drugo, dio parlamentarne većine već duže bojkotuje plenarna zasijedanja, tako da kao što je poznato nema sjednica Skupštine ni oko predloga zakona koji su u proceduri, jer nema potrebne parlamentarne većine, osim ako neko nije na putu da napravi većinu sa DPS, pa bi bi bilo lijepo da nas o tome obavijesti. Dakle, sjednica će biti onog trenutka kad istu potvrde aktuelna parlamentarna većina, a ne neka nova većina sa DPS, jer Bečic čuva izbornu volju građana.

Treće, dobro bi bilo da gospodin Abazović konačno odgovori da li li je za Krivokapićev plan rekonstrukcije Vlade ili istinski nestranačku Vladu jer naprasno zagovara koncpet nestranačke Vlade? Nama je prihvatljivo u jedno i drugo, ali odgovora nema, jer se opstrukcija rekonstrukcije koja vodi ka stabilnosti vlasti nastavlja samo sa jednim ciljem: da Abazović sačuva svoju poziciju unutar Vlade.

Četvrto, dobro bi bilo da nam koordninator bezbjednosnih službi konačno odgovori zašto značajne pozicije u bezbjednosnom sektoru i dalje pokrivaju udarne pesnice kriminalnog bivšeg režima, kako je Radoje Zvicer napustio Crnu Goru pred hapšenje njegove kriminalne grupe u aprilu ove godine, ko je u zatvoru Spuž posjetio jedno visoko kotirano lice u kriminalnom miljeu i na osnovu koje odluke?

Prekinite više sa trikovima, podmetanjima i opstrukcijama rekonstrukcije Vlade ili nam otvoreno kažite da ste našli nove partnere. 

ZDENKA POPOVIĆ, POSLANICA DEMOKRATA U SKUPŠTINI CRNE GORE

auto klime bakovic 1

jedro opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

djokic

morsko dobro

Logo MPF

tobar