Austrija pouzdan partner Baru

 Ambasador Austrije

 Ambasador Austrije Karl Miler u radnoj posjeti Opštini Bar.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević primio je danas ambasadora Austrije Karla Milera. Ambasador Miler boravio je u prvoj službenoj posjeti Opštini Bar. Oni su tom prilikom razgovarali o jačanju saradnje ove države sa lokalnom upravom u Baru ali i mogućnostima konkretne saradnje kroz investicije i projekte.

Posebno je naglašeno postojanje značajnih privrednih, poljoprivrednih i turističkih potencijala koje Bar može da ponudi ali i atraktivnost Bara kao najvećeg grada na crnogrskom primoriju, povezanog, željeznicom, lukom i bogat sa dvije čarobne obale, jezerskom i morskom. Ocijenjeno je da je Bar mjesto života, grad u koji se sve više dolazi i u koji se ostaje.

Raičević i Miler razgovarali su i o uspostavljanju saradnje sa lokalnim upravama gradova u Austriji ali i uvezivanju lokalne ekonomije te snažnijem nastavku kreiranja ambijenta za razvoj biznisa u Baru koji je sve atraktivnija destinacija kako za domaće tako i svjetske kompanije. Bar je prepoznat kao pouzdan partner svima u ukupnom progresu države i unapređenju kvaliteta života građana ali i kreiranju kosmopolitskog duha i društva kroz uvezivanje različitih kultura.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar