Batumi Biznis Forum & Barski ljetopis jedna od tema...

gruzzz 1 

Danas je u Opštini Bar upriličena posjeta ambasadorke Gruzije u Budimpešti, Nj.E. Tamare Liluashvili i počasnog konzula Gruzije u Crnoj Gori gospodina Rada Vujačića.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Skupštine opštine Bar Branislav Nenezić kao i potpredsjednici Opštine Tanja Spičanović i Damir Rašketić.

gruzzz 2

Video: https://youtube.com/shorts/08BvDZEyiZ4?feature=share
Sastanak je rezultat intenzivne saradnje koju Opština Bar ima sa državom Gruzijom i posebno gradom Batumijem sa kojim je prošle godine prilikom posjete delegacije Opštine Bar na čelu sa predsjednikom Dušanom Raičevićem potpisano Pismo namjere o uspostavljanju saradnje.

U fokusu današnjeg razgovora bila je međusobna želja za valorizacijom prirodnih potencijala i jačanje saradnje u sektoru turizma. Sastanak je bio prilika da se razmijene iskustva i ideje o tome kako iskoristiti jedinstvene atrakcije i kulturna nasljeđa Bara i gradova iz Gruzije kako bi privukli posjetioce i promovisali održive prakse turizma. U tom kontekstu posebno su istaknuti Batumi Biznis Forum kao i Barski ljetopis kao jedinstvene platforme koje mogu na konkretnim primjerima promovisati i unaprijediti saradnju Bara i Batumija.

Na sastanku je potencirana važnost uspostavljanja diplomatskog predstavništva Gruzije u Crnoj Gori sa ciljem intenziviranja interakcije i kreiranja prilika za razvoj biznisa i turizma između dvije države.

Foto: Opština Bar

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar