CPC: Saopštenje za javnost povodom Vaskrsa 2024.

slika Mihailo Vaskrs 

Saopštenje prenosimo integralno.

Na osnovu jednoglasne odluke Svetog Arhijerejskog Sinoda Crnogorske Pravoslavne Crkve, ove godine će se centralna proslava Vaskrsa održati u Crkvi Svetog Petra Cetinjskog u Starom gradu Kotoru, đe će se služiti Sveta Arhijerejska Liturđija sa početkom u 9:00 ura.
Razlog tome je trenutna uzurpacija Crkve Svetog Ivana Crnojevića na Cetinju od strane raščinjenog vikarnog episkopa i njegove družine, oko čega se već vodi sudski postupak.
U Crkvi Svetog Ivana na Cetinju se vrše službe bez Blagodati, kao i nekanonski obredi vezani za donošenje lažnih moštiju iz Rumunije, dobijenih od osuđivanih prevaranata, čime se dovode u zabludu Crnogorci.
Po okončanju sudskog postupka, Crkva Svetog Ivana Crnojevića će biti ponovo osveštana i u njoj će se uspostaviti redovna Bogosluženja.
Svetom Vaskršnjom Arhijerejskom Liturđijom u Crkvi Svetog Petra Cetinjskog Čudotvorca u Kotoru će načalstvovati NJegovo Blaženstvo Arhiepiskop Cetinjski i Mitropolit Crnogorski, G. G. + Mihailo uz sasluženje sveštenstva i sveštenomonaštva Crnogorske Pravoslavne Crkve.
Hristos Vaskrse!
Vaistinu Vaskrse!
U potpisu,
Arhiepiskop Cetinjski i Mitropolit Crnogorski
† M I H A I L O s.r

***

Stavovi izraženi u bilo kom saopštenju na portalu Jedro su stavovi potpisnika saopštenja i ne odražavaju nužno uredničku politiku Jedra.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar