Prigodnim koktelom proslavljeni uspjesi učenika

djecca 1

Direktorica škole Stanka Vukčević pripremila je na kraju školske godine prigodan koktel u čast uspjeha koje su učenici OŠ „Anto Đedović“ uz podršku svojih mentora postigli tokom šk.2018/19.godine.

Tom prilikom provisan je projekat „Put uspješnih“. Cilj projekta je podrška talentovanim učenicima i promocija njihovog rada,kao i priprema za nagradni konkurs Fond za kvalitet i talente /u organizaciji Ministarstva prosvjete/ .Projekat je započet u septembru 2018. i trajao je do juna 2019.Ciljna grupa su talentovani učenici OŠ „Anto Đedović“.

Obuhvatao je više faza u radu:
-Formiranje registra talentovanih učenika (anketnim putem)
-Pisanje CV i portfolija (učenici su pratili svoj razvojni put u oblastima u kojima su talentovani i pisali o tome koristeći digitalne metode rada i prikupljanja informacija )
-Pravljenje albuma TALENTI –dokumentovane baza podataka sa dokazima o postignutim uspjesima /u saradnji sa mentorima,klubovima,trenerima,kulturno-umjetničkim društvima,roditeljima .../
-Traganje za motivacionim porukama o uspjehu i njihova analiza
- Pravljenje intervjua sa medijima (sa ciljem da učenici nauče dobro da prezentuju rezulatate svog rada,ali i njeguju govornu kulturu)

djecca 2

U planu je i saradnja sa lokalnom i širom zajednicom:
-Srednjim školama (sa ciljem kontinuirane podrške učenika na daljem putu uspjeha )
-Ministarstvom prosvjete (učešće u nagradnom konkursu Fond za kvalitet i talente)
-Skupštinom Crne Gore (u vezi sa inicijativom da talentovanim učenicima obezbijedi posjetu Skupštini i upozna ih sa radom u okviru edukativno-rekreativnog izleta koji bi škola organizovala kao nagradu talentovanim učenicima)
-Opštinom Bar (sa inicijativom da na bilbordima našeg grada budu uspješni učenici kao primjer pravih vrijednosti i uzor drugima)
-Medijima (sa ciljem promovisanja uspješnih učenika kroz štampane i druge medije).

Autor projekta je Ljiljana Milović,član Tima za praćenje i podršku talentovanih učenika. Kroz projekat je promovisano više od 70 uspješnih učenika koji su u saradnji sa roditeljima,mentorima ,trenerima i klubovima otkrili svoje puteve uspjehe.Projekat je poruka talentovanima da su na pravom putu i ohrabrenje da na tom putu uspjeha istraju.Podršku u prezentaciji projekta pružili su:učenici, roditelji,direktorica,nastavnici,mentori,treneri ,kao i mediji.

Projekat je realizovan u okviru „Plana podrške i praćenja darovitih učenika“ ,a škola Anto Đedović prepoznata je po kontiniranoj podršci talentovanim učenicima.

auto klime bakovic 1

opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar