MZ Stari Bar

sr carsija

U Mjesnoj zajednici Stari Bar lokalna uprava je u protekle četiri godine radila na poboljšanju komunalne infrastrukture i očuvanju bogatog arhitektonskog, kulturnog i istorijskog nasljeđa kroz rekonstrukciju i adaptaciju postojećih i izgradnju novih objekata.

U saradnji sa Ministarstvom kulture rekonstruisana je crkva Svete Katarine iz XIV vijeka, jednog od najljepših srednjevjekovnih zdanja. Adaptiran je objekat 85 koji postaje Kreativni hab namijenjen razvoju kreativnih industrija i rezidencijalne umjetnosti.

U toku je preuređenje Arhiepiskopske palate (objekat 194) za potrebe prvog Arheološkog muzeja u Baru.

Kroz rekonstrukciju lokalnih saobraćajnica Opština Bar je investirala i u poboljšanje putne infrastrukture na području mjesne zajednice Stari Bar.

U toku je izgradnja Kuće maslina, zajedničkog projekta Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Opštine Bar, koja će biti mjesto za rad i predstavljanje proizvoda, administrativni i edukativni centar barskih i maslinara iz cijele Crne Gore. Završetak izgradnje Kuće maslina očekuje se krajem novembra ove godine -saopšteno je iz Opštine Bar.

Video link https://youtu.be/sfu-Faa18wQ

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar