Kraja: Kadal shok – polako druže!

Naser Kraja

Zahvaljući stabilnom političkom ambijentu, koji ga karakteriše, Bar je u kontinuitetu generisao razvojnu transformaciju, bio promoter pokretačke misli i pravi primjer multikulturalizma.

Piše: Naser Kraja, odbornički kandidat "PRAVA STVAR, Koalicija Zajedno Bar"

Zato konstatacija da neko „želi da nastavi denacionalizaciju i čišćenje Krajine od albanskog elementa“ je opasna manipulacija ljudskim emocijama, pod plaštom navodnog patriotizma koji nije svojstven ovom prostoru i našem načinu života.
Prazno brbljanje i izlišene političke fraze ne mogu pobiti činjenicu da je u Ostrosu, samo u ovom mandatu, kroz investicije u poboljšanju putne infrastrukture, uloženo skoro milion eura.
U duhu dobrosusjedskih odnosa, sa ciljem pospiješivanja kulturno-istorijskih veza i tradicionalnih odnosa, a vođeni principom da je perspektiva Krajine u povezivanju, Opština Bar će uložiti dodatan napor u realizaciji aktivnosti iz međunarodnog sporazuma, koji su potpisali Vlada Crne Gore i Savjet ministara Republike Albanije, da se uradi glavni projekat i izgradi objekat graničnog prelaza, čime će saobraćajnica (koja je koštala cca 690.000,00 eura) dobiti njen puni smisao i namjenu.
Albanski glas se itekako čuo u SO Bar svih ovih godina i on je bio snažno artikulisan kroz partnerski odnos sa prvo formiranom i najjačom albanskom nacionalnom strankom u Crnoj Gori DS - Mehmet Bardhi, kao i svih ostalih odbornika albanske nacionalnosti, bez obzira na političko opredjeljenje.
Albanski glas će opet i uvijek biti prisutan u Baru kroz autohtono predstavljanje od strane odbornika koji su stasali na tom području i životno su povezani sa Krajinom.
Ali, to se ne može postići nikakvim izbornim inženjeringom i teleportacijom birača ili odborničkih kandidata iz drugih opština.
Možda je „snagom vjere moguće pomjeriti planine“ ali niko me ne može ubijediti da jedan čovijek može (zakonski) istovremeno biti javni funkcioner u Ulcinju i odbornik u Baru.
Dakle, prazna retorika nekih političkih subjekata, koji žele da predstavljaju Bar kao grad uništenih resursa i narušenih međuljudskih i međunacionalnih odnosa, najbolje oslikava njihovu retrogradnu viziju uništenja duhovne tradicije i moralnog kodeksa suživota u našem gradu.
Bar je kroz vrijeme opstao kao oaza „mira i različitosti“, zato nećemo dozvoliti da ga neko pretvara u „pusto ostrvo“ samo da bi ostvario svoje „dječačke snove“ dok narodu obećava varijantu u prirodnoj veličini!
Takvim političarima, Barani će uvijek odgovoriti u svom urbanom stilu, kroz opšte poznatu frazu – KADAL SHOK!

Stavovi izraženi u ovom tekstu Autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku Jedra.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar