Medico poziv sa ribarice 21-HN pokazao spremnost UPSUL Bar

sar 5 1

Danas u 1500 časova Pomorsko operativni centar je primio Medico poziv sa ribarice 21-HN, na kojoj je jednom članu posade pozlilio, a udaljenost ribarice od obale je bila 6 nautičkih milja.

Operateri Krgović Milorad i Dragan Ivanović su odmah angažovali spasilački čamac SAR-5, koji se sa posadom Bošković Nikola i Zaganor Ekram uputila na 20 nautičkih milja od Bara, da evakuše člana posade kome je potrebna medicinska pomoć.

povreda 1

Čamac SAR-5 je evakuisao osobu u 16.00 časova i uz koordinaciju sa 112 OKC i marinom Luštica Bay, predao člana posade Zavodu za hitnu medicinsku pomoć iz Tivta, koja je pružila ljekarsku pomoć i uputila člana posade na dalji medicinski tretman.

povreda 2

Akcija evakuacije osobe kojoj je trebala medicinska pomoć od prijema poziva na POC do dolaska i preuzimanja osobe sa ribarice, do predaje ZHMP, je trajala 1h i 15min, što ukazuje na spremnost i kapacitete Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, da uspješno reaguje, uprkos jednoj od najizazovnijih morskih područja za traganje i spašavanje na moru u Crnoj Gori.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar